Oricât de mult am iubi pantofii cu toc, nimic nu se compară cu confortul pe care ni-l oferă încălțămintea cu talpă joasă. Indiferent că vorbim despre pantofii sport, despre balerini, sandale sau diverse modele de espadrile de damă, încălțămintea joasă este ideală pentru femeile care își doresc să se simtă confortabil indiferent de ocazie. Totuși, atunci când alegi și porți pantofi fără toc, trebuie să ții cont nu doar de câteva reguli de asortare, dar și de recomandările specialiștilor. 

Ce ne sfătuiesc medicii ortopezi 

Durerile de genunchi sunt o problemă frecventă care poate să apară ca urmare a purtării pantofilor cu toc incomozi. De aceea, majoritatea medicilor ortopezi recomandă evitarea acestui tip de încălțăminte. Nici încălțămintea cu talpă ortopedică nu este întotdeauna cea mai bună alegere; și în acest caz, presiunea este pusă pe partea din față a picioarelor, chiar dacă nu este resimțită la fel de intens. Cea mai inspirată alegere rămâne încălțămintea cu talpă joasă, însă și aici specialiștii în ortopedie emit câteva atenționări: de exemplu, balerinii, care sunt extrem de populari, sunt un tip de încălțări cu talpă foarte subțire. Această caracteristică face ca aceștia să cauzeze inflamații, dureri de spate și de picioare. Se pare că cei mai potriviți pantofi care asigură suport curburii piciorului și care sunt, totodată, și foarte comozi sunt pantofii de tenis. 

Cum alegi încălțămintea fără toc când faci shopping online 

Atunci când alegi încălțăminte din magazinele online, mărimea nu este singura care contează. La fel de importantă este și calapodul. Anatomia piciorului diferă de la persoană la persoană, de aceea trebuie să știi care este calapodul care ți se potrivește ție. De asemenea, ține cont de diverse carcateristici sau afecțiuni ale picioarelor, cum ar fi pltfusul, monturile sau degetele de dimensiuni mari. Ce poți face este să consulți ghidul produselor de pe site-urile de unde comanzi pantofii. În general, există 6 variante de dimensiuni cpentru lățimea încălțărilor, respectiv:

  1. X – narrow (pentru piciorul foarte îngust, subțire)
  2. Narrow (pentru picioarele înguste, subțiri)
  3. Standard Wide (pentru picioarele late)
  4. Wide (pentru picioarele foarte late)
  5. XX – Wide (pentru picioarele extrem de late)

Astfel, dacă achiziționezi o pereche de încălțări mărimea ta trebuie să acorzi atenție și lățimii, pentru că vei risca să nu îi poți purta. 

În plus, trebuie să știi că mărimile și calapoadele diferă de la brand la brand, chiar dacă la nivel internațional există măsuri standard. De aceea, există posibilitatea ca, în funcție de modelul de încălțăminte ales, să difere mărimea. 

Atunci când alegi pantofi fără toc ține cont și de modelul lor, pentru a alege produsul potrivit. În cazul încălțărilor de iarnă asigură-te că vor fi suficient de late și de mari pentru a permite purtarea unor șosete mai groase. Acest detaliu nu este unul relevant, însă, atunci când ești în căutarea unor sandale sau pantofi de vară. 

Încălțămintea cu talpă plată este o alegere bună în multe ocazii. Totuși, pentru a te simți perfect atunci când o porți, trebuie să iei în considerare o serie de sfaturi în alegerea și purtarea acesteia.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe