Cu toate că detaliile estetice sunt cele care te-au convins să “răsfoiești” colecțiile de candelabre pe care le oferă magazinele de profil, nu trebuie să excluzi din lista cu priorități nici celelalte aspecte, cum ar fi dimensiunile corpului de iluminat, dificultatea procesului de instalare sau cantitatea și calitatea luminii pe care o va oferi această piesă în încăperea pe care o va deservi.

Designul impresionant cu care majoritatea modelelor de candelabre bucură ochii privitorului fac din aceste corpuri de iluminat însăși esența iluminatului decorativ, fiind întotdeauna piesa centrală în jurul căreia gravitează atenția în orice încăpere. Candelabrele pot redefini detaliile de arhitectură ale spațiilor interioare, pot “da greutate” ornamentelor mobilierului din încăpere sau pot întregi „tabloul” unei camere.

Cu atât de multe corpuri de iluminat la dispoziție și atât de multe posibilități de amplasare și folosire a candelabrelor (în living, dining, dormitor sau chiar în băile generoase ale locuințelor moderne), alegerea modelului potrivit pare a fi un demers destul de dificil. 

Din acest motiv, în rândurile ce urmează vei putea descoperi câteva indicații pe care le-ai putea avea în vedere pentru a găsi cea mai potrivită piesă de iluminat decorativ pentru spațiul pe care vrei să îl înfrumusețezi.

 

Stilul

Există candelabre modelate în toate stilurile și create pentru toate gusturile, astfel încât va trebui să identifici nevoile încăperii înainte să poți face alegerea potrivită. În acest sens, modelele ale căror becuri sunt orientate către tavan vor avea un aer tradițional, păstrând ceva din amintirea vechilor candelabre cu lumânări. 

Adăugarea detaliilor din sticlă sau abajururilor textile poate contribui la construirea unei atmosfere mai puțin formale, ducând respectivele corpuri de iluminat în zona „casual”.

Dacă dorești să ieși puțin din convențional, te poți orienta după modele care au becurile orientate înspre podea. Un beneficiu adițional, în acest caz, ar fi faptul că lumina acestor candelabre decorative poate fi folosită pentru a te ajuta în diverse activități, fiind mai clară și orientată către suprafețele orizontale din încăperea pe care o înfrumusețează. 

În plus, la caracterul formal al candelabrelor mai contribuie și finisajul, astfel că piesele cu finisaj metalic sunt mai elegante decât cele vopsite.

 

Dimensiunea

Alegerea corectă a dimensiunii candelabrelor este un pas vital în potrivirea (sau nepotrivirea) pe care o vei obține. O piesă cu gabarit mare va „sufoca” încăperea, în timp ce un candelabru micuț va ieși prea puțin în evidență, pierzând din puterea impactului vizual.

Cu toate că echilibrul volumelor este cheia, câteodată este de preferat să alegi un model de dimensiuni mai mari în detrimentul unuia prea mic, dat fiind faptul că, la urma urmei, candelabrele sunt piese care trebuie să atragă privirile ca un magnet. Ca regulă de bazăs, punctul extrem al candelabrului nu ar trebui să fie la mai puțin de 80 de centimetri față de perete sau mobilier.

 

Funcționalitatea

În cazul în care alegi corpul de iluminat în funcție de aspect, candelabrele pot fi condimentul oricărei camere, având capacitatea de a pune în evidență detaliile speciale ale mobilierului și de a întregi decorul. Dacă, în schimb, vrei să te bucuri și de un iluminat util în diverse activități, va trebui să optezi pentru un candelabru care să îndrepte fasciculul luminos către podea, astfel încât să poată oferi o lumină bună cel puțin sub locul în care este amplasat. 

Pe deasupra, indiferent de tipul de candelabre pe care îl alegi, o recomandare de luat în seama este să montezi un variator de tensiune, câștigând flexibilitate prin posibilitatea de ajustare a intensității luminii. Astfel, serile de relaxare ar fi completate ideal de o scânteie caldă, blândă, ca de lumânare. Modelul potrivit îți va oferi eleganța și utilitatea de care ai nevoie, așadar vizitează cu încredere eOrion.ro și alege din sutele de lustre și candelabre piesa care să atragă toate privirile!

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe