Poți fi întotdeauna pe fază în cazul în care o firmă se pregătește pentru insolvență sau în cazul în care procedura a fost deja declanșată. Dacă solicitarea deschiderii procedurii este admisă de către instanță, judecătorul numește administratorul judiciar pe baza ofertelor existente la dosar. Dacă ești lichidator și vrei să fii în permanență informat despre cererile depuse în instanță, există un instrument care te scapă de grija drumurilor către tribunale. Cu Termene.ro, cea mai mare bază de date juridice și financiare, poți afla în timp real câte cereri de insolvență sunt înregistrate și data la care acestea vor fi analizate de către instanță.
Pentru a simplifica și mai mult lucrurile, Termene.ro te notifică prin SMS sau e-mail cu privire la orice nouă modificare apărută în dosarul care te interesează. Mai mult, la solicitarea ta, portalul îți trimite alerte de fiecare dată când o nouă cerere de insolvență este depusă la instanță. În plus, odată deschisă procedura, primești notificări pentru orice mențiune apărută în Buletinul Procedurilor de Insolvență în cazul firmelor care te interesează.
Un om informat este un om puternic, iar un tablou cât mai complet al situației este ceea ce face posibilă o strategie câștigătoare. Acum, datorită instrumentului dezvoltat de Termene.ro, poți afla tot ce ai nevoie cu un singur clik. Te poți informa despre indicatorii financiari ai diverselor firme, poți vedea istoricul juridic și financiar al acestora, ce statut fiscal au, dacă sunt active sau inactive, poți verifica în ce litigii sunt sau au fost implicate, ce datorii au către ANAF, astfel încât să poți analiza mult mai ușor și mai eficient starea unei societăți. Poți lua astfel deciziile cele mai potrivite, în cel mai scurt timp.
Pentru creditorii unei firme aflate în insolvență, cel mai important lucru este să respecte anumite termene procedurale pentru a evita pierderea dreptului de creanță. Dacă creditorul pierde aceste termene limită, el poate fi exlus de la masa credală și poate avea și alte prejudicii importante. Cu portalul Termene.ro, orice creditor poate scăpa de stresul omiterii acestor evenimente procedurale. Platforma trimite notificări prin SMS sau e-mail de fiecare dată când firma debitoare este menționată în Buletinul Procedurilor de Insolvență.  Un lucru foarte important este acela că, pentru a recupera sumele datorate nu este suficient să deții o creanță, ci trebuie să devii parte în procesul de recuperare, să depui anumite acte în termenul legal. Pentru a te înscrie la masa credală, va trebui să verifici dacă firma respectivă are deschis un dosar de insolvență, lucru pe care îl poți afla printr-o simplă căutare în modulul Dosare din platforma Termene.ro, unde se regăsesc toate dosarele aflate pe rolul instanțelor din România.
Mai mult de 10 mii de firme și-au declarat incapacitatea de plată până la sfârșitul anului trecut și peste 600 numai în luna ianuarie a acestui an, potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului. România înregistrează o incidență de patru ori mai mare a insolvențelor, față de restul țărilor est-europene.
Primul pas prin care te poți proteja în cazul unei relații comerciale cu o firmă aflată în insolvență este să fii informat. Există mai multe soluții pentru a evita eventualele probleme, în funcție de situația specifică, începând de la clauzele contractuale și mergând până la constituirea de garanții. Nu poți beneficia însă de toate aceste soluții, dacă nu știi de la bun început că partenerul tău de afaceri este în incapacitate de plată declarată sau iminentă.
Buletinul procedurilor de insolvenţă (BPI) este o bază de date necesară oricui în mediul de business, investitorilor, celor care activează în sectorul asigurărilor, valorilor mobiliare sau imobiliare. BPI oferă informații utile și funcționarilor instituţiilor publice.
Accesul la Buletinul Procedurilor de Insolvenţă reprezintă o facilitate necesară oricărui om de afaceri în condițiile în care riscul insolvenței este o realitate frecventă pe piața economică românească.
Termene.ro a dezvoltat o platformă unică ce te ajută să afli cu un singur clik toate datele financiare și juridice despre partenerii tăi de afaceri. Buletinul procedurilor de insolvenţă, la care ai acces în cadrul portalului, te pune la punct ÎN TIMP REAL cu toate informațiile despre:

  • denumirea debitorului, codul de identificare fiscală, numărul de ordine, numărul dosarului de insolvenţă şi instanţa pe rolul căreia este înregistrat, primul termen de judecată, tipul procedurii şi numerele Buletinului în care sunt publicate actele de procedură referitoare la debitor, citaţii, convocări, notificări şi comunicări ale actelor de procedură efectuate după deschiderea procedurii, precum şi alte acte referitoare la insolvență care, potrivit legii, trebuie publicate.

Totodată,  celelalte date juridice și financiare deținute de Termene.ro te pot ajuta să îți formezi  o imagine cât mai completă despre starea firmelor care te interesează, începând de la istoricul juridic și financiar, până la istoricul acționariatului și conducerii firmei respective. Termene.ro a implementat un nou modul prin care poți vedea în timp real, într-un singur loc, toate modificările care se petrec în cazul firmelor sau dosarelor în care societățile care te interesează sunt implicate.

În același timp, instrumentul de căutare în BPI implementat de Termene.ro îi ajută și pe debitorii socităților aflate în insolvență să fie mereu informați despre formalităţile juridice şi administrative aferente procedurii de insolvenţă care îi privește în mod direct.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe