Tichetele de masă sunt cele mai frecvente beneficii acordate angajaților în fiecare lună de către angajatori, iar unele companii oferă chiar și primele de sărbători sub formă de tichete cadou. Peste jumătate din cei circa 4,5 milioane de angajați din România, cu excepția bugetarilor, primesc tichete de masă, acestea fiind emise de companii specializate. Cei mai mari trei emitenți de tichete de masă din România sunt Sodexo, Edenred și Up România (Cheque Dejeuner).
Ce afaceri au aceste firme și cât de profitabile sunt aflăm din datele centralizate de Termene.ro.
Anul 2008, dinaintea crizei financiare, a fost unul de vârf pentru cele trei companii, dar în anii următori afacerile acestora au început să scadă și au cunoscut o revenire în 2012-2013.
După cifra de afaceri de anul trecut, primul loc în topul emitenților de tichete este Sodexo (SODEXO PASS ROMANIA SRL ) cu 73 milioane lei (16,5 milioane euro), în creștere cu 18% față de 2013. Profitul net s-a situat la 25 milioane lei (5,6 milioane euro).
ind_sodexo
Grupul francez Sodexo activează în România din 1998 și emite tichete de masă Gusto Pass, tichete de cadou Cadou Pass, tichete de creșă Primul Pass, dar oferă și alte servicii. Grupul operează în 80 de ţări la nivel mondial.
sodexo
Sodexo este urmat de Edenred (EDENRED ROMANIA SRL ), cu afaceri de 66 milioane lei (14,8 milioane euro), cu 13% mai mari decât în 2013 și un profit de 21,3 milioane lei.
ind_edenred
Edenred este activ în România din anul 1998, când funcționa sub denumirea de Accor Services, și emite tichete de masa pe support de hârtie și card, tichete sociale, cadou, de creșă și petru îngrijiri medicale. Peste 35.000 de companii din România folosesc tichetele Edenred.
edenred
Al treilea emitent după cifra de afaceri este Up România (CHEQUE DEJEUNER ROMANIA SRL), cu afaceri de 44 milioane lei în 2014, mai mari cu 19,6% față de anul anterior, și un profit net de 5,9 milioane lei.
ind_up
Up Romania a fost înființată în anul 2002 și deserveste peste 20.000 de clienți. Portofoliul de produse Up Romania include tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de vacanță, tichetele de creșă și sociale.
upromania

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe