Gigantul petrolier britanic BP a estimat la şase ani după dezastrul din SUA de pe platforma Deepwater Horizon, costul total al scurgerilor de petrol la 61,6 miliarde de dolari (55,3 miliarde euro) înainte de aplicarea impozitelor, informează agenţia France Presse (AFP).
Grupul a raportat progrese semnificative în rezolvarea sumelor rămase restante după accidentul şi scurgerea de petrol care au avut loc în anul 2010, în largul coastelor din Louisiana, potrivit unui comunicat.
După plata impozitelor, suma se ridică la 44 miliarde de dolari (39,5 miliarde de euro).
‘Este important că avem un plan clar gestionare a acestor costuri, oferind investitorilor noştri o vizibilitate asupra viitorului’, a dat asigurări directorul financiar al grupului Brian Gilvary, citat în comunicat.
Explozia de pe platforma Deepwater Horizon din largul coastelor Louisianei, a ucis 11 persoane şi a provocat scurgerea a 507 de milioane de litri de petrol în mare.
A fost nevoie de 87 de zile pentru a opri scurgerea de petrol situată la 1500 de metri sub nivelul apei. Mareea neagră s-a răspândit pe o suprafaţă de mărimea statului Virginia, afectând plajele din cinci state ale SUA, cu impact asupra turismului şi pescuitului.
Resurse masive au fost puse în mişcare pentru curăţarea zonei, iar BP a trebuit să plătească o amendă record de 20,8 miliarde de dolari (18,2 miliarde de euro) în urma unei plângeri din partea administraţiei americane pentru ceea ce rămâne în istorie ca unul dintre cele mai grave dezastre ecologice care au lovit Statele Unite ale Americii, mai notează agenţia France Presse.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe