Casele de pariuri au zile tot mai grele, din cauza controalelor abuzive ale ANAF, se plâng reprezentanții patronatului din domeniu, Romanian Bookmakers (Sursa: romanianbookmakers.ro).
Directorul executiv al organizației, Doru Gheorghiu, a susținut – într-un interviu pentru Agerpres – că, începând din septembrie 2015, operatorii sunt obligați să recalculeze impozitul pe profit din ultimii cinci ani, iar asta va duce la „falimentul întregii industrii”. Statul român va pierde astfel 300 de milioane de euro, explică el: „120 de milioane doar din contribuția pe care firmele din domeniu o au anual la bugetul de stat. Diferența de 180 de milioane de euro va veni din acțiunile în justiție inițiate, și câștigate sigur, de operatorii din domeniu împotriva statului. Nu este vorba de daune fanteziste, ci de evaluarea tuturor afacerilor distruse de acțiunea abuzivă și ilegală a ANAF”.
Operatorii au însă probleme mai vechi decât controalele ANAF: profiturile au scăzut constant în ultimii ani, odată cu creșterea numărului românilor care preferă să parieze online. Am analizat activitatea acestora cu ajutorul datelor disponibile pe portalul Termene.ro.
StanleyBet, care funcționează în România în cadrul firmei S.C. Right Betting SRL este deținută de două societăți înregistrate în Anglia: Europe Business Limited și StanleyBet International Limited. La sfârșitul lui noiembrii 2015, societatea a trecut printr-o schimbare de management: Doyle Christian Kinnard a fost revocat, iar în locul său a fost numit  John Samuel Whittaker. În 2014, casa de pariuri a avut o cifră de afaceri de 113,8 milioane de lei și a înregistrat pierderi de aproape un milion de lei, însă semnificativ mai mici decât în anul precedent, când a ieșit pe minus cu 4,3 milioane de lei. Anul cel mai bun a fost 2011, cu 2,7 milioane de lei profit.
stanleybet
Capitalul social al societății Serious Bet SRL este împărțit între două companii din Croația: Hattrick D.O.O. și Prva Sportska Kladionica D.O.O. La o cifră de afaceri de 130 de milioane de lei în 2014, Serious Bet a avut un profit de 318.562 de lei, față de 2,7 milioane cu doi ani înainte.
Din septembrie 2015, Sky Bets Sport SRL are doi asociați: Dan-Marius Vraciu, cu 50,0005% din capitalul social, și Octaviana Elena Zamfir, cu restul de 49,995%. Cei doi mai sunt asociați în cadrul a două societăți: Royal Games SRL și Sky Super Games SRL. Tot atunci, societatea și-a schimbat obiectul principal de activitate: domeniul principal de activitate a devenit „Cultivarea plantelor nepermanente”, iar activitatea principală „Cultivarea cerealelor”. „Jocurile de noroc și pariuri” au devenit activitate secundară. Asta după ce cifra de afaceri a scăzut constant în ultimii ani: după un vârf de 24,5 milioane în 2011, a ajuns la doar 7,9 milioane în 2014. Profitul fusese de 1,1 milioane în 2011 și a ajuns la puțin peste 92.000 de lei trei ani mai târziu.
skybets
Superbet Holding SA controlează Superbet Betting & Gaming, alături de SB Cyprus Investments 1 Limited. Pierderile companiei au fost tot mai mari de la un an la altul, ajungând la 158.139 de lei în 2014.
superbet
O altă casă de pariuri, Public Bet SRL, radiată printr-o sentință din aprilie 2014, era deținută de trei companii din Slovacia: Hypofin-invest s.r.o., Betplus s.r.o., și Credit-Import s.r.o. La fel s-a întâmplat cu Parisport SRL, în același an.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe