BRD Groupe Societe Generale cere insolvenţa EMCT România SRL, dezvoltatorul unor proiecte imobiliare precum Sun Plaza şi primul hipermarket din România.
Dosarul prin care banca cere insolvenţa dezvoltatorului imobiliar a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti pe data de 28 aprilie, instanţa urmând sa se pronunţe asupra acestei solicitări pe data de 16 mai.
Prezentă pe piaţa din România din 1998, EMCT este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte comerciale, cu un portofoliu ce include dezvoltarea de magazine pentru Carrefour, Cora, Bricostore, Baumax, Mobexpert, Media Galaxy. Compania a fost implicată în implementarea primului hipermarket din ţară – Carrefour Militari în 2001.
Sun Plaza reprezintă unul dintre cele mai recente proiecte dezvoltate şi livrate de EMCT. De altfel compania s-a ocupat cu managementul centrului comercial Sun Plaza. Surse din piaţă au declarat pentru ECONOMICA.NET că EMCT nu mai are în prezent nicio implicare în cadrul Sun Plaza.
Business-ul EMCT România a scăzut drastic de la nivelul de aproape 130 milioane de lei din 2010 pană la 4,5 milioane de lei în 2013, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.
Reprezentanţii EMCT România nu au putut fi contactaţi până la momentul publicării acestei ştiri.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe