Finalul anului 2015 a fost marcat de semnarea unei tranzacții așteptate de un an pe piața de retail din România: preluarea celor 86 de supermarketuri Billa, deținute de grupul german Rewe, de către grupul francez Carrefour, pentru circa 100 milioane euro. Finalizarea tranzacției va avea loc în acest an după ce Consiliul Concurenței va da undă verde.
Anul acesta ar putea fi ultimul în care Billa va opera sub acest brand, urmând să fie înglobată în rețeaua de supermarketuri a Carrefour, operată sub brandul Market și administrată prin firma Artima. Potrivit grupului francez, în urma acestei tranzacții, Carrefour devine cel mai mare operator de supermarketuri din România, ca suprafață.
artima
Artima are în prezent o rețea de 106 supermarketuri Market, peste 2.000 de angajați și a înregistrat o creștere constantă a cifrei de afaceri în perioada 2008-2014, dar mai mult în pierdere. Cu ajutorul datelor centralizate de Termene.ro vă prezentăm evoluția financiară a Artima între anii 2008-2014:
Indicatori Artima
Billa este a doua rețea internațională de retail, după Metro, care s-a extins în România după Revoluție. Grupul german Rewe a deschis primul supermarket în România în februarie 1996 în București – Billa Postăvarului.
billa_actionari
Afacerile Billa România au scăzut între 2009-2011, după care au reînceput să crească, retailerul înregistrând însă profit net pe parcursul acestei perioade.
billa_indicatori
Grupul Rewe mai deține în România magazinele Penny Market (173) şi XXL Mega Discount (8) și a anunțat că va continua dezvoltarea brandului Penny pe piața locală.
indicatori_penny

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe