Mediul de lucru s-a schimbat, de-a lungul anilor. Relația angajator-angajat este mult mai importantă și nu se mai rezumă doar la profit și salariu.

În prezent, din ce în ce mai multe companii s-au implicat în sănătatea angajaților la serviciu, de la reducerea stresului, la consiliere și evitarea sindromului burnout. Plecând de la ideea că un angajat fericit este un angajat mai productiv, companiile au început să implementeze diferite servicii și programe de promovare a sănătății.

Aceste programe pot fi de mai multe tipuri și se pot axa pe obiective diferite. În funcție de companie, aceasta poate oferi:

– Cursuri de educare în domeniul sănătății, pentru a înțelege mai bine factorii de risc, cauzele și simptomele anumitor afecțiuni, înainte ca acestea să se instaleze. De exemplu, persoanele care lucrează în ture au adesea un deficit de vitamina D. Înștiințarea angajaților, astfel încât aceștia să nu piardă beneficiile vitaminei D, ar putea reprezenta una dintre temele cursurilor.

– Accesul la săli de fitness. Având în vedere numărul mare de angajați care își petrec majoritatea timpului stând la un birou, activitatea fizică reprezintă o metodă bună și indicată de a preveni instalarea anumitor afecțiuni.

– Mediu de lucru sănătos, prin accesul la alimente sănătoase și timp de recreere. Consumul unei diete echilibrate ar putea reduce cu mult riscul de apariție a obezității sau a diabetului zaharat tip II.

3 beneficii ale promovării sănătății la locul de muncă

Indiferent de programele alese, acestea oferă beneficii atât pentru angajați cât și pentru angajatori.

Creșterea productivității

Productivitatea tinde să crească atunci când angajatul este mai fericit și mai mulțumit cu munca pe care o prestează. Una dintre cele mai mari probleme care poate reduce productivitatea este dezinteresul sau detașarea angajatului față de munca depusă. De cele mai multe ori acest sentiment apare din cauza senzației pe care o are angajatul, aceea că nu are control deloc asupra muncii depuse, a faptului că nu este apreciat sau că munca lui nu oferă un beneficiu real.

Prin implementarea unui program mai flexibil și o interacțiune mai personală, care ar lua în considerare și sugestiile angajatului, numărul acestor cazuri ar putea fi mult mai mic.

Păstrarea angajaților

Păstrarea angajaților înseamnă menținerea personalului în cadrul companiei. Acest beneficiu este direct legat de problema menționată anterior. De cele mai multe ori, un angajat care nu se simte apreciat, care are o munca monotonă și căruia nu i se permite să își exercite pe deplin talentele, va căuta un loc de muncă diferit.

Conform unui studiu publicat de AFLAC, angajații care iau parte la programele de sănătate inițiate de companie sunt mult mai satisfăcuți de activitatea prestată și de locul de muncă, aceștia fiind mai fericiți și mai sănătoși atât fizic cât și mintal.

Mai puțin stres și mai puține cazuri de burnout

Activitățile menite să promoveze sănătatea pot ajuta angajații să ia o pauză de la programul lor intens. Acestea ar putea ajuta la găsirea echilibrului între muncă și viața personală și, mai mult decât atât, ar putea oferi instrumentele necesare pentru o viață sănătoasă.

Stresul poate avea mai multe cauze, de la frica de a fi concediat la frica unui volum mai mare de lucru, din cauza unor potențiale schimbări. Multe dintre cauzele stresului pot fi evitate printr-o relație mai apropiată angajat-angajator.

În ceea ce privește sindromul burnout, cei de la Organizația Mondială a Sănătății menționează că acesta rezultă din stresul cronic prezentat la locul de muncă, situație care nu a fost gestionată corect.

De cele mai multe ori, cazurile de burnout sunt caracterizate printr-o eficiență profesională redusă, epuizare și un nivel ridicat de cinism și negativism față de locul de muncă.

Surse:

Aflac Workforces Report – Executive Summary

World Health Organization – Burn-out an „occupational phenomenon”

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe