Sumele provenite din vânzarea biletelor pentru un concert susținut de soprana Angela Gheorghiu pe 29 noiembrie 2015 n-au fost nici azi transferați către victimele incendiului din clubul Colectiv din Capitală. Evenimentul, la care au participat și membrii Orchestrei și Corului Filarmonicii „George Enescu”, a fost organizat împreună cu Fundația Prețuiește Viața, condusă de Andreea Marin. Toți artiștii au participat pro-bono.
Până acum, din suma totală de 430.000 de lei colectată la vremea respectivă, doar banii proveniți din donații directe au intrat în conturile fundației, și de acolo către Fundația Estuar, care se ocupă de distribuirea lor către familiile celor afectați.
Într-un comunicat remis la jumătatea lunii trecute, reprezentanții Angelei Gheorghiu explicau: „Suma totală urmează să fie distribuită, prin intermediul Fundaţiei Estuar, familiilor victimelor incendiului de la Colectiv. Din aceşti bani, spre dezamăgirea iniţiatorilor, cei 231.525 RON rezultaţi din vânzarea biletelor la concert nu au ajuns încă în conturile Fundaţiei Preţuieste Viaţa, aceştia trebuind să fie achitaţi de operatorul S.C. Project Expoziţie Games & Sports S.R.L (biletoo.ro)”.
Situația nu se rezolvase nici în urmă cu câteva zile. Andreea Marin a anunțat că fundația pe care o reprezintă va da în judecată firma care s-a ocupat de vânzarea biletelor. Ea ținut să le transmită câteva lucruri celor care o urmăresc pe Facebook: „Când decideți să cumpărați un bilet la un spectacol vândut de un asemenea distribuitor care, iată, se pare că nu are nici o strângere de inimă că profită de pe urma victimelor din Colectiv, mai gândiți-vă o dată. Banii dumneavoastră se duc într-o gaură neagră și, știind despre ce este vorba, «hrăniți» activitatea unei asemenea firme, devenind cumva complici morali la ceea ce ea face. Și colaboratorii firmei ar trebui să reflecteze: cu cine lucrează?!”
Cine se află însă în spatele acestei afaceri? Biletoo.ro e una dintre afacerile lui Sorin-Liviu Săraru. Potrivit datelor furnizate de portalul juridic și financiar  Termene.ro, acesta figurează ca asociat în cadrul mai multor societăți. Între acestea, ProjectExpo Games & Sports SRL are ca obiect de activitate organizarea de târguri și expoziții și a obținut în 2014 o cifră de afaceri de 287.083 lei și un profit de 179.636 de lei.
Screen Shot 2016-02-10 at 14.51.14
În cadrul Biletoo SRL, Sorin-Liviu Săraru îl are ca asociat pe Cătălin-Silviu Săraru, aceștia având câte jumătate din părțile sociale ale societății. Biletoo SRL a avut o cifră de afaceri de 218.374 de lei, și un profit net de 74.821 de lei. Până în noiembrie anul trecut, Sorin-Liviu Săraru a figurat și în cadrul Netora Net SRL, însă și-a cedat părțile sociale către fostul său partener, Gabriel Bogdan Ursuleanu.
Sursa FOTO: EVENIMENTUL ZILEI

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe