După un an de “prizonierat” într-un chei din Dubai, în sfârșit se pune majestuos în mișcare. Zicem majestuos fiindcă nu există alt cuvânt mai potrivit pentru yachtul Luna.

E  yachtul de 115 metri cu nouă punți, un submarin și cu o piscină gigantică în care pot face bombe toți colegii tăi pe care i-ai avut în toate clasele din toate școlile prin care au trecut la viața ta. În fine, asta în cazul în care milionarii fac bombe într-o piscină care costă cât un cartier rezidențial high end.

Luna e al doilea yacht de expediție din lume și a fost construit, inițial, pentru magantul rus Roman Abramovich. L-a costat 545 de milioane de dolari și l-a vândut, câțiva ani mai târziu, prietenului său Farkhan Akhemtov. Tot magnat, desigur. I-a făcut o reducere de 185 de milioane de dolari, ca-ntre prieteni magnați ruși care trăiesc peste tot și oriunde pe planetă.

Problema cu yachtul Luna este că, în ultimul an, a stat sub cheie într-un port din Dubai și Akhemtov nu s-a putut plimba cu el nici măcar până la nonstopul de pe cea mai apropiată insulă din cauza divorțului. Tatiana Akhemtova, care e cetățean britanic, a reușit să obțină la Londra un ordin de restricție pentru bunurile miliardarului. O măsură de protecție față de eventuala înstrăinare până la partaj cu care un judecător britanic a fost de acord.

Oricum, acesta este doar aspectul cel mai opulent-spectaculos al unui divorț de dimensiuni epice care s-a întins pe 3 ani și care s-a lăsat cu cea mai mare înțelegere din istoria divorțurilor din regat. Și saga nu s-a sfârșit. A venit o victorie de etapă a miliardarului, care a anulat ordinul de la Londra. Avocații lui cei agili reușiseră să demonstreze, într-o instanță din Dubai, că interdicția din UK nu are bătaie așa lungă. Că n-are cum să aibă efecte până hăt, în Emirate, deci sechestrul trebuie ridicat.

Până la urmă, și Luna poate ridica ancora, doar că la comanda fostei soții. Zilele trecute, Înalta Curte de la Londra a decis că miliardarul a încercat prea multe trucuri ca să șubrezească bunăstarea fostei soții și a decis ca yachtul să îi fie încredințat Tatianei. Să fie trecut pe numele ei. Dar, cum ziceam, povestea asta e o saga, verdictul de la Londra ajuge și într-un tribunal din Dubai unde se va decide asupra implementării ordinului.

Una peste alta, ideea e cam așa: divorțul este, de orice parte a yachtului l-ai privi, ceva complex și mai degrabă extrem de neplăcut, iar milionarii și miliardarii sunt mai predispuși la asemenea întâmplări de viață.

Statistica spune așa: pericolul de divorț e direct proporțional cu avuția. Că divorțurile sunt mai numeroase în vremuri de bunăstare și creștere economică – generală și personală, depotrivă.

Deloc paradoxal, banii provoacă mare stres relațiilor, după cu spune un studiu american. Pentru 3 din 10 subiecți, banii sunt cauza principală a despărțirilor. Și când lipsesc, dar și când sunt mulți la mijloc. Mulți bani și yachturi.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe