Producătorul american de cosmetice Avon Products Inc. a anunțat că va desființa 2.500 de locuri de muncă la nivel mondial și va transfera sediul companiei în Marea Britanie.
Acest lucru a fost motivat în conformitate cu un plan de relansare pe trei ani destinat reducerii costurilor.
Avon Products Inc. este o companie de multi-level marketing, producătoare de cosmetice, parfumuri și bijuterii prezentă în peste 135 de țări. A fost înființată în anul 1886 în Statele Unite. Președintele și CEO al Avon Products Inc. este, din 1999, Andrea Jung.
Printre produsele Avon se numără produse de make-up, de îngrijire a tenului, a pielii și a părului, parfumuri, precum și bijuterii. Inițial compania se adresa publicului feminin, dar și-a extins oferta și la produse pentru bărbați și pentru copii.
Avon Cosmetics România a fost înregistrată la data de 4 septembrie 1997. Compania a pornit cu un capital social 100% american, de 1 milion de dolari.
Compania a pornit de la 6 zone care acopereau municipiul București, ajungând mai apoi în 96 de zone la nivelul întregii țări. Avon România are un centru de distribuție în București, mai exact la Chiajna, de unde se livrează produse în România, Bulgaria, Moldova, Albania și Macedonia.
Broșura Avon este cea mai citită publicație de beauty din România, cu un tiraj de peste 700.000 de exemplare. Avon a stabilit record după record și a devenit un model pentru alte țări, fapt dovedit și prin premiile pe care a reușit să le câștige.
Cu ajutorul datelor centralizate de Termene.ro, am analizat evoluția financiară a companiei AVON COSMETICS (ROMANIA) SRL –  între 2010 și 2014, perioadă în care profitul scade vizibil, de la 75 487 340 de lei în 2010 la 48 929 420 de lei în anul 2014. Acționari ai AVON COSMETICS (ROMANIA) SRL sunt: PRICEWATERHOUSECOOPERS AUDIT SRL, AVON NETHERLANDS HOLDINGS BV, Chirea Ion și Răzvan Alexandru Diratian.
 
avon1
 
Modificările vin după ce Avon și-a vândut cea mai mare parte a afacerilor din America de Nord către fondul de investiții Cerberus Capital, cel mai mare acționar la Avon, după patru ani de scădere constantă a vânzărilor.
„Odată cu finalizarea recentei vânzări, operațiunile noastre comerciale se situează în afara SUA, ceea ce ne permite să ne regândim modelul de funcționare”, a declarat directorul general de la Avon, Sheri McCoy, citat de AGERPRES.
Avon, grup cu 28.300 de angajați la nivel mondial, a estimat că restructurarea îi va genera cheltuieli de 60 de milioane de dolari în primul trimestru al acestui an dar îi va permite să realizeze economii de până la 70 de milioane de dolari până în 2017. Compania înființată în urmă cu 130 de ani la New York își va menține actualele facilități de cercetare dezvoltare din SUA, iar acțiunile sale vor continua să fie tranzacționate la New York Stock Exchange.
Sursa FOTO: www.makers.com, Andreea Jung, CEO Avon Products Inc.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe