Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au avut nevoie de diferite mijloace pentru a se putea deplasa mai rapid dintr-un loc în altul. În trecut foloseau pentru acest lucru animale precum măgari, cai sau cămile. Odată cu trecerea timpului și dezvoltarea tehnologiei, oamenii au inventat pentru acest lucru mașinile, trenurile, avioanele, vapoarele. Astfel s-a îmbunătățit flexibilitatea și comoditatea transportului profesional dar și personal. Iată care sunt aspectele care au transformat din mașina personală modul preferat de transport.

Avantajele de a avea mașina personală

Flexibilitate

Periferiile orașelor se dezvoltă din ce în ce mai mult. Nevoia de spațiu mai mare dar și revenirea dorinței oamenilor de a avea o bucată de curte îi fac pe aceștia să caute locuințele în afara orașelor. Ca urmare, cum liniile de transport în comun au loc de îmbunătățire, oamenii au nevoie de mașini personale pentru a ajunge la birou, la școala copiilor sau la cumpărături. Ceea ce ne conduce la următorul punct:

Deficiența transportului public

Nu este de mirare pentru nimeni faptul că sistemul public de transport în comun are nevoie de multe îmbunătățiri. Infrastructura încă nepusă la punct, întârzierile mijloacelor de transport în comun, aglomerația și lipsa condițiilor îi obligă oarecum pe oameni să se deplaseze cu mașinile personale.

Independență și comoditate

Automobilele au redefinit conceptul de independență și comoditate pentru majoritatea oamenilor.  Să ai mașina ta înseamnă să poți merge oricând oriunde fără a depinde de programul fix al mijloacelor de transport în comun: la muncă, la cumpărături sau cu mezinii familiei în parc.

  • Mai mult, comoditatea din mașina personală nu își este oferită în niciun alt mijloc de transport în comun. Îți poți regla temperatura dorită, poți asculta ce muzică vrei sau te poți juca împreună cu copiii. Pentru a testa dotările unei mașini moderne te poți programa într-un showroom precum nesteautomotive.ro.

Urgențe medicale

În cazul unei urgențe medicale, dacă locuiești într-o zonă ce nu are acces la mijloc de transport în comun, singura variantă disponibilă rămâne să chemi salvarea. Altfel, dacă ai mașină personală iar situația îți permite, te poți deplasa singur către cel mai apropiat spital sau farmacie, lăsând astfel ambulanța liberă pentru alte cazuri mai grave.

Plecarea în excursii

Călătoriile efectuate cu mașina au și ele avantajele lor, chiar dacă ajungi mai repede la destinație cu avionul sau trenul. Cu mașina însă ai ocazia sa faci opriri mai dese, să admiri peisajele sau poți organiza excursii cu mai multe opriri în orașe diferite. În plus, dacă alegi să pleci cu mașina personală, poți lua câte bagaje îți încap în portbagaj. Dacă îți plac plimbările lungi cu mașina sau ieșirile în weekend, ia în considerare noul Ford Focus. Acesta este suficient de încăpător, sigur și fiabil, care îți va face călătoriile extrem de comode și plăcute.

Dezavantajele de a deține un autoturism

Tendința crescută de sedentarism

Pentru drumurile zilnice care nu necesită cumpărături grele sau dacă magazinul este la câteva minute de mers pe jos, alege plimbarea. Chiar dacă mașina este varianta rapidă și comodă, nu uita că un om are nevoie de cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi.

Contribuția personală adusă asupra poluării mediului și asupra congestionării traficului

Spre exemplu: stai la periferia orașului, însă biroul este în centrul orașului. În acest caz, pentru a reduce impactul negativ asupra mediului și traficului, poți opta să mergi cu mașina până la cel mai apropiat punct de mijloc de transport în comun.

Costurile mai ridicate decât transportul în comun

Chiar dacă te îndrepți spre o mașină la mâna a doua ce are un preț de achiziție accesibil, trebuie să aloci lunar o sumă specială pentru întreținerea mașinii. Carburantul, asigurările și întreținerea mașinii fac din mașina personală un obiect care este la îndemâna celor cu venituri medii.

Ca urmare, deși este mai avantajos din foarte multe puncte de vedere să ai mașina personală, indicat ar fi ca aceasta să fie folosită când este absolut necesar. Astfel poți să reduci din cheltuielile pe carburant și din contribuțiile negative aduse asupra mediului.

Sigur ai auzit în jurul tău șoferi care se plâng de trafic, de costul benzinei sau de calitatea drumurilor. Cu toate acestea, majoritatea se simt „incompleți” când sunt forțați să lase mașina câteva zile în service. Ca urmare, cântărește avantajele și dezavantajele de a deține o mașină personală prezentate mai sus iar la final ia decizia care este cea mai potrivită pentru tine.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe