Investițiile italiene în România au totalizat 2,77 miliarde de euro în 2014, ceea ce a făcut ca această țară să se plaseze pe locul al șaselea într-un top publicat anul trecut de către Banca Națională a României (Sursa: www.bnr.ro). Suma reprezintă 4,6% din totalul investițiilor. În anul precedent, Italia se plasase pe al cincilea loc ca prezență în România, cu 2,81 miliarde de euro.
În 2014, valoarea schimburilor comerciale dintre cele două țări ajunsese la un nivel record de 12,57 miliarde de euro, în creștere față de 2013.
La jumătatea anului trecut, ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni, anunța că peste 100 de firme italiene sosesc în fiecare lună în România, întrucât consideră că țara noastră oferă un mediu stabil și creștere economică. (Sursa: www.mediafax.ro)
Un fapt interesant era că acum patru ani, numărul companiilor românești în Italia îl depășea pe cel al companiilor italiene în România: 44.800, față de 31.500; însă, după valoarea investițiilor, afacerile italienilor în țara noastră le depășeau cu mult pe cele ale românilor din Peninsulă. (Sursa: www.actualitatea.it ) Până la sfârșitul lui 2014, numărul societăților italiene din România ajunsese la 39.556. (Sursa: www.wall-street.ro)
Cele mai interesante domenii pentru italieni sunt agricultura, mașinile și echipamentele, materialele de construcții și infrastructura.
Am analizat, cu ajutorul datelor oferite de portalul Termene.ro, activitatea câtorva dintre marile firme italiene cu prezență în România.
Înregistrată în 2012, De’Longhi România SRL, care are ca obiect de activitate fabricarea de aparate electrocasnice, a avut în 2014 o cifră de afaceri de 321,7 milioane de lei și un profit de 12,4 milioane de lei.
delonghi
Firma Maschio-Gaspardo România SRL, care are ca obiect de activitate fabricarea mașinilor și utilajelor agricole, a avut în 2014 o cifră de afaceri de 143,8 milioane de lei, și a înregistrat un profit net de 4,7 milioane de lei.
maschio_gaspardo
În 2014, compania de construcții Astaldi a avut o cifră de afaceri de 138,4 milioane de lei și a obținut un profit de 87,5 milioane de lei, după patru ani cu pierderi.
astaldi
Riso Scotti Danubio SRL a avut, în 2014, o cifră de afaceri de 93,7 milioane de lei și a înregistrat pierderi de peste 617.000 lei.
riso_scotti

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe