Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anchetează o posibilă deturnare de fonduri la UNPR. Anchetatorii au ridicat, în luna decembrie, documente de la sediul Uniunii Naţionale pentru Progresul României, pe care acum le analizează, au declarat pentru Termene.ro surse judiciare.
DNA a deschis o anchetă şi a început urmărirea penală in rem. Procurorii au suspiciuni că liderii UNPR au deturnat banii pentru sinistraţi, strânşi prin intermediul partidului şi i-ar fi folosit în interesul Uniunii.
În acest moment, procurorii DNA verifică documentele luate de la UNPR, iar în următoarea perioadă mai multe persoane vor fi chemate la audieri, susţin aceleaşi surse judiciare.
Partidul lui Gabriel Oprea a deschis „Fondul Solidaritatea”
Infracţiunile ar fi fost comise prin „Fondul Solidaritatea”, deschis de preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, în 10 mai 2010.
„În această perioadă de criză financiară este necesar să fim solidari, să fim români pentru români. Invităm politicienii, parlamentarii, agenţii economici şi pe toţi cei care doresc să contribuie, să facă donaţii în contul Fondului” , se arată într-un comunicat al UNPR, din momentul lansării Fondului, postat pe pagina oficială a partidului.
AICI FORMULARUL DE DONAŢIE FOLOSIT DE UNPR
REACŢIA UNPR, DUPĂ PERCHEZIŢII
„Precizăm că, în mai 2010, UNPR a anunţat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară.(…) Ulterior, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a deschis un cont de solidaritate cu acelaşi scop – diminuarea efectelor crizei economice. UNPR a vărsat, în data de 12.10.2010, în contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donaţii cu această destinaţie.”, susţin reprezentanţii Uniunii într-un comunicat remis presei.
GABRIEL OPREA, ANCHETAT ŞI PENTRU FOLOSIREA COLOANELE OFICIALE
Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, este vizat şi de o altă anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură folosirea coloanei oficiale.
Procurorii au deschis, în luna noiembrie 2015, o anchetă, după un denunţ care îi vizează pe fostul ministru, Gabriel Oprea, procurorul general al României, Tiberiu Niţu şi pe Patriarhul Daniel.
Potrivit datelor din dosar, Gabriel Oprea a avut, în 10 luni, 1.607 deplasări cu coloană oficială, unele la instituţii publice, altele în interes personal. Asta în timp ce primul ministru Victor Ponta a avut 814 deplasări, iar preşedintele Klaus Iohannis 580.
Ancheta vizează şi moartea poliţistului din coloana oficială a fostului ministru de interne, Bogdan Gigină. Din cercetări a reieşit că, în momentul producerii accidentului, Gabriel Oprea venea de la o unitate militară din Băneasa şi mergea către casă.
Poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit într-un accident rutier pe 20 octombrie, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei din Bucureşti. Poliţistul conducea coloana oficială a ministrulului Afacerilor Interne de la acea vreme, Gabriel Oprea.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe