IMM-urile vor avea o opţiune în plus de acces la finanţare pentru achiziţia de utilaje sau echipamente tehnologice cu garanţii de stat, prin programul IMM Leasing. Guvernul a adoptat normele metodologice pentru IMM Invest și IMM Leasing.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat că a fost modificată şi completată HG nr. 282/2020, astfel încât toate companiile care au solicitat finanțare prin IMM Invest să beneficieze de aceeaşi perioadă de dobândă subvenţionată, respectiv opt luni de la data aprobării creditului.

În prezent sunt peste 16.000 de credite aprobate pentru întreprinderi mici şi mijlocii în programul IMM Invest. Valoarea finanţărilor depăşeşte deja 1% din PIB, respectiv peste 12 miliarde de lei.

Citește și Cum accesezi credite prin programul guvernamental IMM INVEST?, unde Adrian Popa, consultant pentru finanțarea afacerilor la Straight Capital, vorbește despre implicațiile celui mai mare program dedicat IMM-urilor din ultimii 30 de ani.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe