Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF ) modifică pragurile de la care publică numele datornicilor pe site-ul propriu, majorându-le.
Astfel, Direcţia Generală de legislaţie Cod procedură fiscală, reglementări nefiscale şi contabile din cadrul Ministerului Finanţelor Publice a propus următoarele plafoane:
a) 100.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
b) 50.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
c) 10.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;
d) 1.500 lei, în cazul debitorilor persoane fizice.
„Potrivit art. 162 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, organele fiscale centrale au obligaţia de a publica pe pagina de internet proprie lista debitorilor persoane fizice şi juridice care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii”, arată un ordin ANAF.
În perioada următoare, contribuabilii ale căror restanțe fiscal înregistrate trebuie publicate, vor primi notificări conținând cuantumul datoriilor, pentru a avea posibilitatea stingerii acestora sau clarificării situației fiscale.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe