Dragoș Doroș este noul președinte al ANAF, decizia de numire a acestuia fiind publicată în Monitorul Oficial, anunță Ministerul Finanțelor. (Sursa aici)
El spune într-un comunicat că ANAF se va concentra pe simplificarea procedurilor de administrare și plată a impozitelor și taxelor și pe o interacțiune cât mai facilă cu plătitorii de taxe și impozite.
„Unul dintre exemple este chiar formularul 088 (de înregistrare în scop de TVA), avem în vedere o aplicare mai puțin anevoioasă a acestuia. Vom fi parte activă a procesului început odată cu inițiativa guvernamentală «comisia pentru tăiatul hârtiilor». ”, a declarat noul președinte al ANAF.
Dragoș Doroș a deținut până în prezent funcția de director în cadrul firmei de consultanță KPMG România. În 2012, acesta a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice după ce, în perioada 2008-2010, a condus Departamentul de Legislație și Impozitare Directă din aceeași instituție.
A reprezentant România în Comisiile de specialitate din cadrul Uniunii Europene și la OECD. De asemenea, Dragoș Doroș a coordonat negocierile şi procesul de aplicare a Convenţiilor de evitare a dublei impuneri și activităţile specifice legate de procedurile amiabile prevăzute de convenţiile de evitare a dublei impuneri şi a Directivelor Europene.
ANAF a rămas fără șef după ce Gelu Diaconu a fost demis după ce a fost pus sub urmărire penală în dosarul deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe