Bucătăriile moderne arată astăzi cu totul și cu totul diferit față de cele de odinioară, iar lucrul acesta este cu adevărat benefic. Un spațiu mai amplu, elementele decorative și piesele de mobilier îmbinate subtil, toate creează o imagine de ansamblu desprinsă parcă din revistele de design interior. Astăzi, în funcție de stilul ales, te poți bucura de orice tip de bucătărie, fiindcă nu există nevoi pe care produsele moderne să nu le îndeplinească.

Stilul rustic

Dacă ți-e dor de bucătăriile de odinioară, vei vedea că magazinele de profil oferă produse specifice, potrivite chiar și stilului rustic. Dacă, în general, bateriile sunt cele care dau bătăi de cap, la nivel de design interior, ei bine, astăzi, poți găsi baterii ce se vor potrivi cu designul bucătăriei, fără prea mult efort.

Stilul rustic merge mult pe ideea de materiale naturale sau de imitare perfectă a acestora, în special în privința mobilierului. Pentru unele persoane, stilul rustic înseamnă cuptorul bunicii sau plita sub care focul ardea mocnit. Rustic, astăzi, înseamnă utilizarea lemnului pentru imaginea de ansamblu și folosirea tonurilor calde și blânde de maro și bej care amintesc de îmbrățișarea caldă a soarelui de vară în bucătăria bunicilor. 

Stilul modern

De departe, preferatul majorității este stilul modern. Ușor de recunoscut, cu tente futuristice pe alocuri, stilul modern se axează pe accente de culoare și materiale inovatoare. Negru, gri, roșu sau galben muștar sunt doar câteva dintre nuanțele predominante ale stilului modern. 

Îmbinarea tuturor elementelor se face ușor, fiindcă accesoriile moderne își au și ele locul pe piață, adoptând aceleași tendințe. Dacă, până nu demult, aveam doar baterii pentru baie sau suporturi pentru prosoape cu forme uzuale, tendințele actuale duc foarte mult spre o geometrice atipică, dar foarte frumoasă, care merită integrată în orice bucătărie. 

Stilul clasic

Liniile fine, curbate pe alocuri, precum formele unei femei, accesoriile asortate și nuanțe calde, însă nu prea îndrăznețe, acestea ar fi pe scurt caracteristicile stilului clasic. Bucătăria clasică este utilată uzual și se bazează pe ideea de simplu, dar eficient. În simplitatea ei, o bucătărie clasică îți va oferi tot ceea ce ai nevoie, într-un spațiu mai mult decât special. Clasic înseamnă întotdeauna decent și frumos, fiind un tipar care a trecut testul timpului și a arătat că își găsește locul chiar și în vremurile moderne. 

Stilul scandinav

Tuturor ne place organizarea și efectul pe care produsele special destinate acestui aspect îl au în eficientizarea spațiului. Magazinele specializate pe această nișă, care oferă soluții personalizate de bucătării scandinave, oferă, de asemenea, și idei complete și servicii de proiectare gata să creeze de la zero o bucătărie în stil scandinav. Iar adepții acestui stil nu sunt deloc puțini. 

Mobila modulară, rafturile și etajerele deschise și, în general, piesele de mobilier pe care ți le poți monta singur, după dorințe, reprezintă punctul cheie al bucătăriilor scandinave. Mobila poate căpăta formele dorite, iar în unele cazuri soluțiile propun o utilare completă. 

Indiferent de tipul bucătăriei alese, important este să știi cum să o amenajezi cu gust, astfel încât rezultatul final să fie uimitor. Aici intervine și ajutorul specialiștilor în design interior, care te pot ajuta să identifici produsele dorite și îmbinarea lor în spațiu, oferindu-ți soluții potrivite, adaptate preferințelor personale.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe