Toată lumea cunoaște faptul că un litigator are o agendă în care își notează cu drag în fiecare zi termenele. Tocmai din acest motiv agenda juristului trebuie sa fie datată pe zile, să fie suficient de rezistentă pentru drumurile instanță – birou și eventual să fie puțin extravagantă.
În lunile decembrie – ianuarie căutările după agenda perfectă pentru noul an sunt în top. Cu toate acestea, chiar și o agendă bine pusă la punct nu poate preveni o catastrofă: fie să o pierzi cu toate notițele fie să omiți transcrierea unui termen, deci să ratezi o ședință. Este suficient să se întâmple o singură dată, și vei ști imediat cât valorează agenda ta.
La una dintre întâlnirile cu un avocat de modă veche care încă folosea un diplomat negru bine întreținut, după ce am discutat despre cum a dat licența (mai exact cum a fost furată și a trebuit să o rescrie), mi-a povestit despre importanța unei agende juridice, mai ales atunci când o pierzi.
Ca orice avocat, o bună parte din timp este pierdut alergând dintr-o sală de judecată în alta. Această tranziție constantă te poate face să uiți bagajul. Sigur, documentele pe care le-ai redactat pentru instanță le obții ușor. De principiu le ai pe un spațiu de stocare, la calculatorul unde ai lucrat sau în dosarul de la arhivă.
Dar ce faci dacă uiți geanta, cu tot cu agendă, termene, notițe… Simplu, o iei de la început. Frustrant, dar altă variantă ai?
Sigur că sunt și alte variante. Doar că agenda juristului, obiect pe care și cei mai tineri litigatori îl iau ca atare fără să îl conteste, mă face să cred că are ceva mistic, din zona crede și nu cerceta, sau las-o că merge și așa.
Pot înțelege că a schimba ceva ce merge nu este o variantă pentru mulți dintre noi, dar faptul că te ascunzi în spatele unui obicei vechi poate fi o piedică pentru dezvoltarea ta profesională.
În medie, 90% dintre avocați vor continua să folosească agenda juridică 2016 pentru a ține gestiunea dosarelor. Unii poate vor îmbunătăți gestiunea precum un alt litigator care a exclamat că are cel mai bun program pentru dosare: EXCEL.
În final ai câteva metode prin care ai putea preveni unele situații neplăcute:
• Folosești o agendă de rezervă în care păstrezi datele importante (sau alt document, Excel)
• Copiezi agenda actuală pentru a evita situații când ea pur și simplu dispare
• Folosești o aplicație care te ajută cu integrarea termenelor pentru anul 2016 – într-o aplicație calendar.
Da, am cunoscut și avocați care au renunțat de tot la agenda juridică. De ce nu? Termene.ro tocmai pentru asta a fost construit, pentru a aduce tehnologia mai aproape de domeniul juridic:
• Ai toate termenele într-un singur loc – calendarul juridic
• Ai lista dosarelor la care lucrezi sau pe care vrei să le urmărești – dosare monitorizate
• Primești alertă când apar modificări la dosar
• Primești o alertă care îți reaminteaște de termenul care se apropie
• Poți adăuga notițe pentru fiecare termen în parte
• Poți adăuga documentele relevante pentru fiecare dosar în parte
• Îți poți pune alertă pentru alte sarcini pe care ar trebui să le îndeplinești
Știu, litigatorii adevărați au agende. Chiar și așa, mitul a fost distrus din punctul meu de vedere. Cunosc profesioniști în drept care preferă să folosească o aplicație decât să rezerve o zi pe săptămână pentru a verifica fiecare dosar în parte.
În final, poate ar fi o chestiune legată de preț. O agendă costă în medie 40 de lei, mai puțin decât un abonament la o aplicație de gestiune a dosarelor.
Așa este, însă sunt sigur că și tu preferi să mergi la spălătorie, chiar dacă este mai scump, decât să speli manual.

Întrebarea este cât costă comoditatea ta?

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe