Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a obţinut recertificarea ACI Airport Carbon Accreditation, Nivel 2 – reducere pentru Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB), informează miercuri CNAB.

Această acreditare reprezintă recunoaşterea eforturilor în gestionarea şi reducerea emisiilor de carbon şi vine să demonstreze, încă o dată, că preocuparea CNAB pentru protecţia mediului nu numai că reprezintă o prioritate, ci conduce la rezultate măsurabile în acest domeniu.

AIHCB este primul aeroport din România care a primit, în anul 2013, certificarea Airport Carbon Accreditation, Nivel 1 – Cartografiere, înscriindu-se totodată în topul primelor 90 de aeroporturi din lume care au îndeplinit criteriile internaţionale pentru a fi acreditate în domeniul analizei şi reducerii emisiilor de carbon.

Amprenta de carbon a CNAB, punct de lucru Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, cuprinde emisiile directe de CO2 provenite din sursele proprii sau aflate sub controlul direct al aeroportului (centrale termice, grupuri electrogene, flotă vehicule, echipamente deservire aeronave la sol, echipamente intervenţie în caz de incendiu), precum şi emisiile indirecte de CO2 prin consumurile de energie electrică achiziţionată. Certificarea Airport Carbon Accreditation, Nivel 1 a fost obţinută în urma unui proces laborios de identificare şi evaluare a acestor surse.

Reducerea emisiilor de carbon este realizată în condiţiile unei creşteri substanţiale de trafic (pasageri şi aeronave) pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

În prezent, în programul global Airport Carbon Accreditation sunt acreditate 157 de aeroporturi, din care 108 sunt în Europa (29 sunt acreditate la Nivelul 1, 37 la Nivelul 2, 20 la Nivel 3 şi 22 la nivel 3+).

Airport Carbon Accreditation este unul dintre cele mai importante programe ale Airports Council International, fiind administrat de o structură independentă, ai cărei membri sunt reprezentanţi ai Comisiei Europene, Programului ONU pentru Mediu, Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale, Conferinţei Europene a Aviaţiei Civile, Organizaţiei Europene pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene, Eurocontrol.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Înfiinţat în 1991, Airports Council International (ACI) este singurul organism global care reprezintă aeroporturile din întreaga lume în faţa guvernelor şi altor organizaţii internaţionale. ACI stabileşte standardele de performanţă, politicile şi practicile conforme pentru aeroporturile din întreaga lume, pentru realizarea unui sistem global de transport aerian sigur, eficient şi adecvat provocărilor actuale în domeniul mediului.

Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe