În orice locuință, camera de zi ocupă poziția cea mai importantă. Aceasta este dedicată familiei, prietenilor, reprezintă locul în care ne petrecem timpul liber, citim, ne relaxăm, luăm masa ori vizionăm serialul preferat. Deoarece îndeplinește atât de multe roluri, sufrageria trebuie să fie amenajată pentru a fi exact pe placul tău: un spațiu confortabil în care să te bucuri de fiecare clipă. 

Însă, pentru a obține rezultate excelente, este esențial ca în această încăpere să îmbini corect mai multe zone: cea de conversație, cea de relaxare, cea dedicată divertismentului și diningul. Iată ce trebuie să iei în considerare ca să amenajezi o sufragerie ce va încânta privirile, dar care răspunde, în același timp, și nevoilor tale personale.

1. Concentrează-te pe arhitectura camerei

În cazul în care amenajarea de ansamblu nu este definită în mod corect, atunci nu vei obține o încăpere mobilată cum trebuie. Ține cont de linia naturală a spațiului și determină modul în care lărgirea sau îngustarea unor porțiuni din living pot crea un spațiu mai eficient. Utilizează detalii arhitecturale ori piese de mobilier pentru a delimita un spațiu și exploatează cu atenție toate colțurile camerei.

2. Creează locuri de conversație

Pentru ca o sufragerie să fie confortabilă și primitoare este necesar ca aici să încapă lejer cel puțin șase persoane. În cazul în care camera ta de zi este foarte spațioasă, împarte-o în zone pentru diferite grupuri de persoane. 

Canapeaua, măsuța de cafea și două fotolii vor forma zona de conversație, zona de luat masa va fi compusă din masa de dining și câteva scaune sufragerie, iar în colțul rămas neamenajat poți pune un fotoliu comod și o lampă de podea, ca să creezi un loc pentru citit și relaxare. 

3. Lasă suficient loc de trecere

Într-o sufragerie primitoare trebuie să te poți deplasa dintr-o parte în alta fără să te împiedici de diverse piese de mobilier. În principiu, ar trebui să aranjezi mobilierul în așa fel încât să lași liber un culoar de trecere șerpuit, cu o lățime de 70-90 cm. 

4. Acordă atenție schemei de culori

Estetica are un rol deosebit de important în ceea ce înseamnă confort vizual. Prin urmare, culorile folosite în sufragerie pentru pereți și mobilier joacă un rol decisiv în starea de spirit generală pe care o oferă încăperea, acestea făcând diferența dintre o cameră de zi confortabilă, deschisă și una izolată, rece. Folosește culori neutre (gri, crem, bleumarin, maro, alb,negru) și doar câteva accente din culorile puternice precum rosu, roz, galben sau verde. 

5. În spațiile mici așază mobilier transparent

În cazul în care nu te poți lăuda cu o cameră de zi foarte generoasă și nu știi la ce obiecte de mobilier să renunți, atunci încearcă să înlocuiești câteva piese cu unele transparente, din sticlă. Poate fi vorba despre măsuța de cafea, comoda pentru televizor, un birou sau chiar ușile dulapurilor. Vei observa că spațiul tău va fi mult mai aerisit și va părea mai încăpător.

6. Adaugă personalitate camerei

Un covor cu dungi colorate, câteva perne decorative, fotografii cu cei dragi, tablouri ori câteva plante sunt binevenite dacă vrei să obții o sufragerie care să-ți redea cât mai bine personalitatea. Poți să atragi atenția cu un raft de cărți ori o draperie cu imprimeuri. Indiferent de ceea ce alegi, ai grijă să-ți pui amprenta personală asupra decorului din living.

Menirea unei camere de zi este să fie confortabilă și practică, astfel încât să o poți utiliza atât ca spațiu de relaxare, de conversație, cât și ca loc pentru luat masa de sărbători sau chiar ca birou, dacă se întâmplă să lucrezi și de acasă. Ține cont de sfaturile prezentate mai sus și amenajează-ți livingul în așa fel încât să vină în întâmpinarea tuturor nevoilor tale. 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe