Dacă vrei să mergi la munte în perioada asta, ține cont că este încă destul de frig și trebuie să te protejezi bine. Iată cinci obiecte vestimentare care te vor ajuta să te simți bine pe munte și să poți face drumeții în siguranță.

1. Bluză termică

Această bluză este creată dintr-un material sintetic, cu o capacitate bună de termoreglare. Datorită compoziției, va absorbi umezeala și o va transfera către exterior. Astfel, pielea ta va rămâne uscată. O altă alternativă de care dispui o reprezintă bluzele din fibre naturale, precum lâna merinos. Aceste materiale permit pielii să respire și îndepărtează mirosurile neplăcute.

2. Jachetă softshell

Deși stratul secundar de îmbrăcăminte nu intră în contact direct cu pielea, vei avea nevoie de o haină cu proprietăți izolante. În felul acesta, se va păstra temperatura corpului la un nivel normal. Poți alege o jachetă cu puf și tehnologie softshell. Majoritatea modelelor sunt impermeabile și rezistă bine și la vânt sau în condiții de ninsoare.

3. Geacă de snowboard

Această geacă este groasă, deoarece dimensiunile ei sunt concepute pentru a putea practica snowboard. Totuși, se poate folosi și pentru schi sau alte sporturi asemănătoare. Gluga este ajustabilă și compatibilă cu o cască de protecție. Poate avea și parazăpezi integrate în mâneci sau găuri de aerisire. Iar tehnologia este de obicei Gore-Tex. Acest material are porii de 20.000 de ori mai mici decât o moleculă de apă.

4. Pantaloni elastici

Deși blugii sunt comozi, nu reprezintă o variantă potrivită pentru excursiile la munte. În schimb, ai nevoie de o pereche de pantaloni pentru drumeții. Au materialul stretch, talia semi-elastică și genunchii preformați. În plus, nu se vor uda, deoarece au proprietăți hidrofobe. Unele modele vor prezenta și un cârlig la bază, pentru a nu permite pătrunderea zăpezii.

5. Bocanci de munte

Dacă porți o pereche de ghete obișnuite îți va fi frig în ele. În plus, există riscul de a te accidenta, fiindcă nu sunt concepute pentru drumurile de munte. Ca să nu ai probleme, poți să cumperi bocanci de protecție de la Dispotrading.ro. Talpa acestora este groasă și nu alunecă. Iar modelele mai înalte te vor ajuta să-ți protejezi și glezna. 

Bocancii au bombeuri solide, crampoane și cusături rezistente. De asemenea, sunt prevăzuți și cu întărituri din plastic sau au căptușeala creată special pentru a proteja piciorul de temperaturile scăzute. Caută un model cu un număr mai mare decât în mod normal, ca să te simți cât mai confortabil.

Dacă vrei altă opțiune, poți alege pantofi sport pentru munte. Un model trekking va rezista pe terenuri accidentate și la contactul îndelungat cu pietrele. Această încălțăminte poate fi confecționată din materiale sintetice respirabile, nylon sau piele și dispun și de o membrană creată cu scopul de a mări gradul de rezistență la apă. 

Chiar dacă o vacanță la munte poate fi distractivă, o astfel de activitate necesită un echipament adecvat. Dacă porți haine obișnuite, acestea nu vor rezista la condițiile de mediu. De aceea, asigură-te că aduci cu tine și câteva elemente vestimentare pentru protecție!

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe