Cochetezi cu ideea de a-ți cumpăra o mașină, însă fondurile de care dispui nu sunt unele care să-ți permită mașina visurilor tale cu 0 km la bord? Automat, ți se îndreaptă gândul către următoarea variantă: ai putea să ai mașina visurilor tale, dar la mâna a doua. Este posibil să fii reticent, însă mai jos îți prezentăm cinci motive pentru care această opțiune chiar merită să fie luată în calcul.

1. Economie din start

Cel mai mare avantaj al achiziționării unei mașini la mâna a doua este categoric unul financiar. O mașină second-hand este considerabil mai ieftină decât una nouă, chiar dacă nu are foarte mulți kilometri efectuați.

2. Depreciere minimă

Lași pe altcineva să sufere de deprecierea bruscă și masivă a mașinii. În cazul în care ai achiziționat o mașină nouă, prețul acesteia scade considerabil în secunda în care a pornit prima oară pe șosea. O mașina folosită, pe altă parte, își va menține aproximativ același preț mai mulți ani, mai ales dacă este întreținută impecabil. Astfel, șansele ca în trei ani să vinzi mașina cu aproape aceeași sumă cu care ai cumpărat-o sunt destul de mari.

3. Asigurări mai ieftine

Este posibil ca asigurarea să fie mai ieftină față de o mașină nouă. În momentul în care închei o poliță RCA, pentru costul final al acesteia se iau în calcul absolut toate datele prezente în talon.

  • În cazul unei mașini noi, poți fi tentat, ba chiar este recomandat, să închei o poliță CASCO pentru a proteja suplimentar mașina în cazul unei daune sau în cazul furtului. Aceasta tentație sau necesitate dispare odată ce ai o mașină deja folosită.

4. Înlesnirea deciziilor

Majoritatea mașinilor noi vin cu un certificat de garanție, care își menține valabilitatea doar dacă reviziile sunt efectuate la service-ul reprezentanței. Nu este o noutate pentru nimeni faptul că service-urile de acest fel cer mai mulți bani pe manoperă față de service-urile acreditate „de cartier”. Ca urmare, în cazul în care ai optat pentru o mașină second-hand, dispare dilema de a nu ști ce să alegi: garanție cu costul unor revizii scumpe sau revizii accesibile, dar pierderea garanției.

5. Diminuarea riscurilor

Până acum, achiziția unei mașini la mâna a doua părea un joc înrudit cu ruleta rusească. Acum însă, datorită apariției pe piața românească a companiilor care vând mașini rulate, riscurile s-au diminuat considerabil.

  • Companiile, spre deosebire de persoanele fizice, verifică mașinile pe care le oferă spre vânzare. Orice probleme ar avea, acestea sunt remediate înainte de a fi scoase la vânzare, iar acest lucru este efectuat într-un mod transparent;
  • În cazul mașinilor cumpărate de la firme, vei putea cunoaște întregul istoric al mașinii și al proprietarului. De cele mai multe ori, mașinile scoase la vânzare provin în urma încheierii contractului de leasing sau mașini la care nu s-au mai achitat ratele;
  • Dispare riscul schimbului kilometrilor de pe ceas;
  • Chiar și în cazul în care optezi pentru o mașină second-hand, poți în continuare beneficia de opțiunea achiziției în rate a mașinii;
  • Firme precum cotw.ro îți oferă posibilitatea de a licita pentru autovehicule rulate din toată Europa, nu numai din România.
  • Un dealer autorizat oferă, de cele mai multe ori, certificat de garanție și servicii de întreținere.
  • Deoarece procesul de vânzare-cumpărare se face ca la carte și primești factură, poți apela la serviciile unui dealer autorizat indiferent că vrei să cumperi mașina pe persoană fizică sau juridică.

Varianta achiziției unei mașini la mâna a doua este, în mod cert, o opțiune extrem de accesibilă. Cu toate acestea, analizează bine toate variantele înainte de a lua o decizie. Prețul unei mașini la mâna a doua cumpărată prin intermediul unei firme de profil poate fi puțin mai mare decât în cazul în care ai cumpăra direct de la persoana fizică. Poți considera însă că acesta este prețul pe care îl plătești pentru ca riscul de a cumpăra o mașină cu probleme ascunse să fie aproape inexistent.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe