Renovarea apartamentului reprezintă un proces care implică din partea ta energie, timp și resurse financiare. În plus, dacă nu ai mai trecut prin asta, cel mai probabil poți face niște greșeli pe care ulterior să fie greu să le mai repari. 

Entuziasmul amenajării este cu siguranță la cote înalte. Cu toate acestea, verifică îndeaproape cum merg lucrările, asigură-te că totul se realizează conform spuselor tale. Dacă vrei ca rezultatul final să fie cel așteptat, iată 5 greșeli pe care să nu le faci când renovezi apartamentul. 

  1. Echipă de meșteri fără recomandare

Cu siguranță vrei să te muți cât mai repede în noua casă. Poate ești în situația în care momentan locuiești cu chirie, astfel că este în interesul tău ca renovarea să se termine cât mai repede. Vei căuta o echipă de meșteri, însă nu alege la întâmplare. Nu lucra cu o echipă de muncitori, doar pentru că este disponibilă începând de mâine. Meșterii buni sunt foarte solicitați. Sfatul este să alegi unii care ți-au fost recomandați. 

Este foarte important ca meșterii să își facă treaba cu multă atenție pentru detalii, fără a face risipă de materiale și fără a depăși termenul de finalizare. Cu siguranță nu vrei să îți întârzie mutarea cu o lună de zile sau chiar mai mult. Ține cont că ai și opțiunea de a lucra cu o firmă de renovări și amenajări. Cere cel puțin 3 oferte și pune toate întrebările ale căror răspunsuri vrei să le știi.

  1. Uși de interior alese sub impulsul cumpărăturilor

Sunt mult achiziții pe care le ai de făcut pentru o renovare și o amenajare a unui apartament. Te poți afla în situația în care să cumperi tu materialele de construcții, dacă așa te-ai înțeles cu muncitorii. În plus, va trebui să alegi ușile, gresia, faianța, parchetul și nu numai. Ai grijă să nu faci cumpărături din impuls pentru că te grăbeai, pentru că erai obosit sau produsul era la promoție.

Când alegi ușile de interior, se recomandă ca acestea să se potrivească cu parchetul. Dacă optezi pentru unele închise, ține cont că o pardoseală la fel de închisă poate întuneca prea mult spațiul încăperii, care în felul acesta va părea mai mic. Prin urmare, analizează în ansamblu proiectul amenajării înainte să cheltuiești. După ce te-ai hotărât asupra detaliilor cromatice, poți comanda ușile de interior online: https://mathaus.ro/c/usi-de-interior/310411.

  1. Culori diferite pentru fiecare cameră

Există dorința de a vopsi fiecare cameră a apartamentului în mod diferit. Găsești foarte multe culori pentru lavabilă, ceea ce este tentant, în plus, vrei să oferi o personalitate puternică locuinței tale. 

Sfatul este să păstrezi o notă unitară de culoare în tot apartamentul. Schemele de culori diferite pentru fiecare cameră este o soluție indicată în casele mari. În plus, dacă vei opta pentru culori neutre în cazul pereților, precum alb, crem, gri foarte deschis, îți va fi foarte ușor să integrezi pisele de mobilier, draperiile sau alte accesorii, fără să-ți fie teamă că vei da greș.

  1. Lipsa unei scheme de lumini

Într-adevăr, culoarea pereților, a ușilor, a parchetului au un rol semnificativ în crearea aspectului și atmosferei apartamentului. Dar nu uita nici de iluminat! Este important în orice locuință. Nu te gândi doar la iluminatul central, cel din tavan. Sunt multe alte surse necesare pentru a crea un ambient plăcut, dar și pentru a te ajuta acolo unde este o zonă de lucru. 

De exemplu, în sufragerie pe lângă lustra centrală, poți folosi spoturi de lumină, dar și un lampadar lângă fotoliul preferat. În bucătărie, nu uita că blatul are nevoie de o sursă suplimentară de lumină. Spoturile prinse sub dulapuri îți pot fi de un real ajutor. În dormitor poți să profiți de un variator de lumină, care îți va permite să reglezi intensitatea luminii în funcție de nevoi și preferințe.

  1. Absența unui buget de rezervă

Cel mai probabil ți-ai dat silința să estimezi cât mai aproape de realitate cheltuielile pe care le vei face cu renovarea. O misiunea destul de dificilă, mai ales dacă nu ai mai trecut prin asta. Este important ca pe lângă suma de bani alocată, să mai ai una de rezervă. Sunt șanse mari să depăsești costul estimat. Pentru a nu rămâne cu lucrările neterminate și pentru a nu-ți întârzia mutarea, asigură-te că strângi bani din timp pentru fondul de rezervă.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe