În cele mai multe dintre cămine, diminețile de weekend au miros de cafea. Ziua începe cu porția de licoare magică, servită în diverse combinații, după propria plăcere. Cafeaua la ibric sau la espressor, neagră, aromată și neîndulcită sau varianta cu lapte, poate rece în perioadele însorite. Indiferent pe care o preferi, aroma care îți învăluie bucătăria este perfectă pentru a începe în formă zilele de la final de săptămână.

Pentru că este rost de relaxare, de vreme petrecută în compania celor dragi și de voie bună, îți oferim câteva idei pentru a varia gustul cafelei în diminețile de weekend, atunci când timpul îți permite să o savurezi îndelung:

 

  • Espresso-ul cu gust aromat

 

Dacă iubești cafeaua în stil italian, espresso-ul tău îți va încânta și diminețile de weekend. Fie că preferi cafeaua boabe, râșnită proaspăt înainte de preparare, pe cea la filtru sau comodele capsule, licoarea ta trebuie să aibă aibă un gust perfect aromat și să fie suficient de tare cât să te ajute să-ți începi ziua în formă maximă. Gama de cafea Kafune este ideală pentru a-ți satisface toate poftele. Blendurile de calitate superioară, desăvârșite de experți italieni, îți oferă gust, stare de spirit și o savoare aparte.

2. O cafea cu lapte și un baton de scorțișoară?!

Iubitorii de cafea cu lapte o vor savura mai mult timp și vor avea vreme de povești cu cei dragi, în bucătărie, pe canapeaua confortabilă, pe balcon sau pe terasă. O cafea la care să adaugi lapte rece condensat și un baton de scorțișoară poate deveni un real deliciu matinal. Este perfectă pentru diminețile lungi, în care timpul pare că stă în loc și termenul de „grabă” dispare complet.

3. Cafeaua rece, cu gheață

În diminețile călduroase de vară poți încerca să înlocuiești cafeaua fierbinte cu același gust, dar în variantă rece. Prepar-o ceva mai concentrată pentru a putea adăuga câteva cuburi de gheață. Dacă timpul îți permite, îngheață cu o seară înainte, într-o pungă specială, puțină cafea. Vei adăuga în loc de apă, tot cafea. În perioada sezonului cald este un adevărat deliciu.

 

4. Răsfățul italian al cafelei cu înghețată: Affogato

Dacă zilele de weekend în permit să uiți de griji, de task-uri de la birou, de stresul traficului și al sarcinilor de serviciu, dar și de calorii, atunci poți încerca Affogato, cafeaua în stil italian servită cu înghețată. Ai nevoie de două cupe de „gelato” cu aromă de cafea ori, după preferințe, de ciocolată sau chiar vanilie, peste care să torni shot-urile de espresso, cât de multe dorești. Cafeaua rece și cremoasă îți va încânta papilele gustative.

5. Cafeaua servită într-o cană haioasă

Indiferent ce tip de cafea preferi, sparge rutina și smulge zâmbete celor dragi. Alege niște căni haioase, cu mesaje amuzante, numai bune pentru a face glume pe seama lor. Trezește-te, prepară cafeaua și așteaptă-ți partenerul sau partenera, sora, fratele, prietena sau vecina cu un astfel de obiect inedit. Pare un lucru banal, dar sigur te va face să-ți începi ziua într-un ton mai vesel. 

În diminețile de weekend, când nu te grăbești nicăieri, când ai timp să faci orice îți place în confortul căminului tău, micul dejun și cafeaua, servite în compania celor dragi reprezintă rețeta perfectă pentru un început de zi excelent. Poți face planuri de vacanță sau de viitor, căci ideile bune se așează în cele mai bune forme… la cafea.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe