Mulți dintre noi consumăm lapte, în diverse combinații, de la cereale cu lapte și până la cafea cu lapte. Însă, la fel de mulți sunt cei care evită alimentele care conțin lapte. Pentru persoanele cu probleme dietetice sau alergice, ori pentru vegani, există și alternative la laptele de vacă. Mai exact, laptele de migdale, de soia, orez și „laptele” de nucă de cocos.

 

Unul dintre cele mai apreciate produse este laptele de orez. Dacă încă nu l-ai încercat încă, îl poți achiziționa de la farmacia Sensiblu. Beneficiile sale asupra sănătății sigur te vor convinge să o faci:

Ce este laptele de orez?

Înainte de a enumera beneficiile sale, este bine să știm ce este mai exact laptele de orez. Așadar, laptele de orez este preparat din orez fiert și amidon, cât și sirop de orez brun. Nu există subproduse de origine animală în acest lapte, ceea ce îl face o opțiune foarte populară pentru vegetarieni și vegani, oferind în același timp o serie de nutrienți esențiali. În plus, întrucât este o opțiune vegană a laptelui, acesta nu conține nici lactoză, fiind indicat persoanelor cu intoleranță la lactoză. Aroma laptelui de orez neîndulcit nu este deosebit de atrăgătoare pentru mulți, de aceea numeroase branduri care produc acest produs apelează la îndulcitori (precum siropul de orez brun).

Laptele de orez conține o mulțime de nutrienți esențiali, dar și puține calorii, comparativ cu laptele de vacă, ori de capră. În plus, acesta nu conține colesterol, fiind benefic pentru sănătatea inimii.

Beneficiile laptelui de orez pentru sănătate

 

Consumul de lapte de orez este recomandat pentru o bună sănătate a pielii, pentru consolidarea oaselor, cât și pentru optimizarea digestiei, printre altele: 

  1. Îngrijirea pielii: Laptele de orez conține destul de mulți antioxidanți și acizi care îmbunătățesc aspectul pielii. Printre aceștia se numără acidul para-aminobenzoic, care este legat de protejarea pielii de razele dăunătoare ale soarelui, reducând aspectul ridurilor și al cojilor.

Pentru a îți curăța tenul, poți utiliza lapte de orez. Amestecă laptele de orez cu mierea, apoi aplică-l pe față și lasă-l să acționeze 10 minute. Amestecul îți va lăsa pielea strălucitoare și pielea foarte fină. 

  1. Previne bolile cronice: Antioxidanții care se găsesc în orez pot ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar, ajutând organismul să reziste la stresul oxidativ și inflamații – factor ce poate duce la boli cronice.
  1. Reduce colesterolul: Nu există colesterol în acest soi de lapte, ceea ce este o veste bună pentru persoanele care se confruntă cu obezitate și probleme cardiovasculare. Consumul laptelui de orez ajută la scăderea riscului apariției aterosclerozei, atacurilor de cord și accidentelor vasculare cerebrale.

În plus, acesta este bogat în vitamina E și magneziu, cei doi micronutrienți care sunt responsabili pentru o inimă sănătoasă. Aceste proprietăți îl fac una dintre alternativele laptelui pentru a-ți menține inima sănătoasă. În plus, laptele de orez stimulează producția de globule roșii și ajută la circulația lor în sânge. Consumul zilnic de lapte de orez scade apariția bolilor de inimă, cum ar fi bolile coronariene și accidentul vascular cerebral.

  1. Îmbunătățește digestia: Datorită lipsei lactozei, laptele de orez ajută la îmbunătățirea mediului bacterian al intestinului, fiind benefic pentru cei care au probleme cu indigestia.
  2. Îmbunătățește nivelul de energie: Laptele de orez conține carbohidrați și zahăr, iar această combinație este un boost de energie, fiind benefic mai ales dacă practici și sport.

Popular în special în rândul vegetarienilor și veganilor, laptele de orez este un super-aliment. Acesta are numeroase beneficii asupra sănătății, fiind recomandat în special persoanelor care au intoleranță la lactoză. Așadar, acesta pe poate ajuta să ai o piele mai fină, iar consumul său îmbunătățește sistemul imunitar, cât și sistemul digestiv, energizează întregul organism și previne bolile cronice. Acestea sunt doar câteva beneficii ale consumului de lapte de orez.  

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe