Se împlinesc 2 ani de când geanta mea de avocat cât mai încăpătoare și chiar și așa burdușită de agendă și plină de foițe cu memo-uri, cu însemnări referitoare la dosare, termene, sarcini etc, s-a transformat într-o geantă elegantă din care esențial este să nu lipsească telefonul mobil.

Se împlinesc 2 ani de când mi-am recâștigat timpul alocat pentru studiul dosarelor și, de ce nu, pentru a putea lua un prânz în tihnă, fără a mai sta la cozile interminabile de la arhivă și fără a mai verifica la fiecare 30 de minute portalul instanțelor pentru a afla dacă s-a dat vreo pronunțare, dacă s-a acordat un termen într-un dosar, dacă s-a declarat și înregistrat vreo cale de atac.

CUM AM OBȚINUT TOATE ACESTEA? Colaborând cu portalul TERMENE.RO, unde o echipă tânără și dinamică și care și-a dorit să vină în sprijinul avocaților, dar nu numai, a reușit acolo unde alte portaluri de profil nu au reușit. Colaborarea cu acest site a avut ca rezultat să înlăture mare parte din stresul avocaților de A NU UITA CEVA !

Cum? În cel mai simplu mod:

Utilizarea tehnologiei actuale permite ca printr-un simplu sms sau mail să poți obține datele referitoare la orice dosar al unui client; în timp real poți afla pronunțarea dată și înregistrată în sistem, modificările ce apar într-un dosar, poți să dispui remind-uri în vederea sarcinilor legate de un anumit dosar, poți menționa completul de judecată care a soluționat dosarul, verificând astfel practica judiciară a acestuia și, ceea ce este cel mai important, poți monitoriza persoanele interesate astfel încât vei ști în permanență despre orice dosar ce apare în legătură cu persoana monitorizată, nemaiputând-se pierde termene de judecată pentru o citare efectuată în mod defectuos… și asta doar prin verificarea căsuței de INBOX de pe portal.

Dar… asta nu este tot! Nu numai avocatul poate avea acces la aceste date, ci orice persoană pe care acesta dorește să o seteze în sistem! În aceste condiții, pentru cei care lucrează în echipă, TERMENE.RO este modul cel mai eficient de a distribui și verifica sarcinile, întrucât toate persoanele interesate pot accesa și verifica în același timp sarcinile distribuite de către avocatul coordonator. Toți cei vizați vor fi înștiințați cu privire la task-urile ce urmează a le îndeplini, comunicarea fiind astfel redusă doar la un click dat sarcinilor aferente unui dosar.

Si nu numai atât! Sunt mii de avocați care acordă consultanță societăților în ceea ce privește contractarea anumitor parteneri de afaceri! Pentru aceștia TERMENE.RO este un partener de nădejde, întrucât portalul oferă date actualizate permanent cu privire la societățile din România, din toate punctele de vederev (juridic, financiar), fiind ușor de verificat orice date în legătură cu societatea și acționarii sau administratorii acesteia. Oferă o bază de date actualizată a mențiunilor publicate în Monitorul oficial, oferă baza de date actualizată datelor financiare, a dosarelor înregistrate pe rolul instanțelor judecătorești, a datelor din Buletinul de insolvență a societăților, baza de date cu privire la alte societăți în care se regăsesc asociații și administratorii. Mai mult, există și o statistică pusă la dispoziție pentru evaluarea riscurilor unei anumite societăți. De asemenea, prin monitorizarea unei anumite societăți, printr-un sms sau e-mail vei fi înștiințat în timp real cu privire la orice modificare de orice natură care apare, știind astfel în permanență despre orice schimbare apărută.

Aș putea da multe exemple prin care datorită acestui site am reușit “să salvez“ clienții de la situații dezastruoase, dar am să enumăr doar câteva: un client care își schimbase domiciliul, dar a fost citat la o adresă anterioară și care nu știa că a fost dat în judecată pentru evacuare, un client împotriva căruia se încuviințase executarea silită de către o bancă (în condițiile în care nu se citează părțile), o redeschidere a unui dosar penal împotriva unui client care nici măcar nu știuse vreodată că se pornise vreo urmărire penală împotriva sa, un client căruia ANAF îi anulase TVA -ul fără să aducă la cunoștința societății și ulterior am descoperit că fusese o eroare a Registrului comerțului care transmisese date eronate către ANAF, o schimbare a acționariatului la Registrul comerțului fără acordul și semnarea de către asociați a actelor de cesiune, semnarea unui contract important cu o societate care se află în insolvență, semnarea unui contract cu un administrator al unei societăți pentru care se depusese plângere penală pentru înșelăciune și evaziune fiscală și exemplele ar putea continua.

Și am mai putut verifica ceva prin intermediu acestui site! Modul “aleatoriu” în care se repartizează dosarele! Am avut surpriza ca același dosar să fie “înregistrat” și “neînregistrat” de cel puțin 3-4 ori în aceeași zi, apoi la interval de câteva zile până s-a stabilit un anumit complet. După ce am văzut că apare și dispare dosarul pe site, am solicitat relații la arhiva și registratura care au fost luate prin surprindere și m-au întrebat cum am eu acces să văd așa ceva???! Apoi au înștiințat grefierul și au făcut mai multe rapoarte scrise la dosarul cauzei motivând că a fost o eroare a grefierului care nu știa să seteze în sistem completul de judecată…

Ceea ce este cel mai important însă din tot ce am relatat până acum este eficiența echipei de la TERMENE.RO în a actualiza și îmbunătăți site-ul în permanență, astfel încât să fie un instrument de lucru eficient și indispensabil avocaților, dar nu numai. Orice societate comercială care își dorește să știe la zi cum figurează în baza de date a instituțiilor publice are acces printr-un abonament care îi va monitoriza activitatea sa, dar și a partenerilor de afaceri, astfel încât riscurile să fie preîntâmpinate și diminuate la maxim.

Noutatea pe care portalul juridic o aduce în Justiția românească este dată de posibilitatea oricărei persoane de a fi informată în timp real cu privire la modificările într-un dosar de care este interesată. Pentru acest lucru, este nevoie doar de crearea unui cont pe site-ul Termene.ro, transmiterea unui număr de contact și adăugarea la monitorizare a dosarelor față de care manifestă interes.

După 2 ani de utilizare zilnică într-un procent de 80% din timpul alocat activității de avocat, declar că NU AȘ MAI PUTEA SĂ MĂ INTORC LA AGENDA SCRISĂ ȘI LA COZILE INFERNALE ALE ARHIVELOR PENTRU A AFLA INFORMAȚII DESPRE DOSARE!
AM TIMP LIBER, AM O ORGANIZARE A ACTIVITĂȚII MELE CA AVOCAT, AM O ORGANIZARE A ECHIPEI DE LUCRU, AM UN MOD EFICIENT DE LUCRU ȘI ASTA DATORITĂ TERMENE.RO.

Sfatul meu de final: încercați măcar o lună toate funcțiile programului acestui site și veți trage singuri concluziile. Este cel mai eficient portal din domeniu și la îndemâna oricărui, cel mai de ajutor instrument de lucru al avocatului!
Încercați-l, merită!

Avocat Simona Barascu,
Baroul București

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe