Cadoul trebuie să fie elementul surpriză care să-i smulgă zâmbete celui care îl primește, indiferent că e partener de viață, părinte, un prieten bun sau un coleg de serviciu. Alegerea lui ar putea fi dificilă, mai ales dacă vă știți deja de foarte multă vreme și nu este primul dar pe care i-l faci. Cum alegi cadoul potrivit?

Prima regulă și poate cea mai importantă este să nu alegi cadoul în funcție pe propriile gusturi, ci să te pui în postura celuilalt și să ții cont de preferințele sale, inclusiv atunci când nu coincid cu ale tale.

Respectă următorii pași și vei găsi cadoul perfect.

1. Pornește o discuție înainte sau investighează

În cazul în care persoana pentru care cauți un cadou este apropiată, atunci îți va fi simplu să pornești o discuție și să afli cam ce anume și-ar dori. Nu întreba direct, dar poți duce dialogul în zona ta de interes. Ține seama de pasiuni, hobby-uri, de activități de zi cu zi. Dacă nu apuci să stai de vorbă cu omul respectiv, atunci întreabă-i pe cei din jurul său. Poți primi sfaturi și chiar idei de la care să te inspiri în alegerea ta. De preferat este ca o astfel de discuție să se poarte cu mult timp înainte, astfel încât să nu te dai de gol. Dacă ziua prietenei tale este pentru două zile, iar tu o întrebi cu două săptămâni înainte cel puțin, atunci sigur eviți riscul ca ea să bănuiască scopul întrebărilor tale. Păstrează surpriza! 

2. Nu cumpăra doar pentru că îți place ție

Regula numărul 1: nu te lăsa ghidat ori ghidată de propriile preferințe! Un set de bijuterii pe placul tău ar putea să nu fie cadoul perfect pentru prietena ta. Sau un vin vechi, de colecție, ar rămâne undeva uitat de colegul tău care nu obișnuiește să consume alcool. Ține întotdeauna cont de gusturile celui care primește darul. În situația în care nu este o persoană foarte apropiată, mergi pe variantele clasice și oferă cadouri utile. În fond, un set de aromaterapie pentru cameră sau o cană haioasă poate bucura pe oricine.

3. Acordă timp pentru a alege

Nu căuta în grabă un cadou, fă-ți timp și caută, inspiră-te, găsește mai multe variante și apoi alege. Pune preț pe persoana căreia urmează să i-l oferi și dăruiește din suflet. Dacă vei avea presiunea timpului, riști să cumperi ce-ți vine la mână, astfel că darul tău va fi încă unul din cele multe primite. În situația în care nu găsește vreme de colindat prin mall, atunci mergi pe varianta unui magazin online de cadouri și comandă-l direct de pe internet. În plus, dacă vrei cu adevărat să surprinzi o persoană, oferă-i în loc de obiecte un weekend la munte sau un voucher la spa ori un salon de înfrumusețare. Un sejur trebuie achiziționat din timp, astfel că dacă vrei un cadou perfect e nevoie să investești timp înainte.

4. Pune preț pe utilitate

Ți s-a întâmplat și ție să primești cadouri care să zacă zile bune uitate într-un colț al casei și să nu le folosești niciodată. Nu este vorba de lipsă de recunoștință, ci pur și simplu au fost obiecte de care nu aveai nevoie. Alege util, chiar și atunci când faci un cadou. Dacă știi că prietena ta e mare amatoare de make-up, nu te sfii să alegi o trusă de farduri ori o cremă pe care știi că o folosește. Un coleg colecționar de brichete va fi încântat să primească una inedită. Gândește-te dacă omul la care va ajunge obiectul are într-adevăr nevoie de el, dacă îi va folosi vreodată și dacă se va bucura să-l vadă atunci când deschide entuziasmat cutia de cadou.

Ai decis ce să cumperi, ești mulțumit cu alegerea ta și abia aștepți să vezi reacția celui care va primi cadoul de la tine. Nu uita că prima impresie vine de la ambalaj, așa că nu neglija acest aspect. Nu oferi un dar împachetat în punga magazinului din care l-ai achiziționat, ci pune-l într-o cutie simplă de cadouri. Pentru a-l personaliza, adaugă un mesaj scris de mână, sigur cel care îl va citi se va bucura de urările tale, altele decât cele prin viu grai.

 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe