Atunci când locuiești la curte este cu mult mai ușor să îți amenajezi un mic colț de Rai, pentru un răsfăț zilnic. În plus, grădina îți poate oferi posibilități nebănuite de a-ți păstra sănătatea, iar, cu puțin ajutor, poți exploata aceste soluții la un maxim de potențial. Dacă vrei să faci mai multe pentru sănătatea ta, folosind resursele pe care le ai la îndemână, iată câteva idei cu adevărat grozave.

Montează un grătar de grădină!

Dacă ești pasionat de gastronomie sau dacă, pur și simplu, vrei să mănânci mai sănătos, un grătar pentru grădină îmbină ambele situații. Vei putea să gătești, astfel, preparate simple, dar sănătoase, fără grija colesterolului rău și vei putea, de asemenea, să te bucuri de compania prietenilor care îți vor sta alături la o masă copioasă.

Un grătar din piatră este o alegere mai mult decât potrivită, fiindcă va rezista la acțiunea factorilor externi și se va comporta exemplar, atunci când îți vei exersa veleitățile de bucătar. Dacă nu știi ce model să alegi, interesează-te de dimensiuni și tip, având în vedere și spațiul disponibil, ca să-l amplasezi fără probleme. Iar dacă vrei să cumperi rapid, poți vedea orice model de grătar pentru grădină din piatră aici.

Cultivă-ți legumele, în curtea ta!

Dacă grătarul a fost achiziționat deja, te poți gândi și la o mică recoltă de care să beneficiezi, în fiecare an. Păstrează, așadar, un colț de grădină pentru roșii, ardei, ceapă, cartofi sau castraveți și vei constata că legumele din producție  proprie te vor ajuta să ai grijă de sănătatea ta în fiecare zi. Obezitatea este o mare problemă cu care se confruntă omenirea, iar la baza ei stă, adesea, consumul de alimente procesate, în detrimentul hranei curate, naturale, cultivate în grădini proprii. Legumele sunt o sursă minunată de antioxidanți și vitamine și, de aceea, cultivarea și consumul lor nu fac altceva decât să aducă nenumărate beneficii.

Firește însă, până la obținerea primelor recolte, trebuie să te documentezi despre fiecare legumă în parte, pentru a vedea cum se plantează, de ce sol are nevoie, cum se îngrijește, pentru a-ți dezvola propria grădină. Pentru suprafețe mai mari, poți încerca să montezi solarii, astfel încât plantele să fie ferite de iarnă, de soare prea puternic, de ploaie sau îngheț.

Fă-ți un colț pentru citit!

Minte sănătoasă în corp sănătos. Grădina ta poate fi un minunat loc de relaxare, în care te poți bucura de o carte bună, de un pahar de vin și de puțină tihnă. În definitiv, sănătatea nu înseamnă doar sănătate fizică, ci și cea psihică, deopotrivă. De aceea, creează un loc pentru tine, pentru a-ți putea bucura sufletul și mintea și vei observa efectele benefice asupra întregului organism.

Asigură-ți un loc pentru mișcare!

Exercițiile fizice îți asigură un organism sănătos și o bună funcționare a acestuia. Pentru asta, îți poți crea un spațiu în care să faci mișcare, astfel încât șă-ți asiguri o stare de bine în fiecare zi. Natura are proprietăți uimitoare și ne reîncărca bateriile, așa că grădina ta s-ar putea să fie cel mai bun aliat.

Sănătatea este foarte importantă, însă, astăzi, cu greu mai facem câte ceva ca să o păstrăm. Alimentația nesănătoasă și lipsa mișcării sunt principalele probleme cu care se confruntă o întreagă lume. Soluția este însă în alegerile noastre, ale fiecăruia dintre noi, iar la baza lor sunt uneori lucruri cu adevărat mici.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe