127 debitori, care au calitatea de „contribuabili mari”, au în total obligaţii fiscale restante în valoare de 3, 77 miliarde de lei, la 30 iunie 2016 şi neachitate până la data publicării listei, se arată într-un comunicat al ANAF, care ia în calcul doar contribuabilii cu datorii mai mari de 100.000 de lei.
Cea mai mare surpriză pe lista datornicilor este compania RCS&RDS, cel mai mare operator de comunicaţii fixe din România. Compania, care nu a mai apărut pe această listă până acum, are datorii de 12 milioane de lei, la bugetul de stat, necontestate.
Alexandrion Grup România este şi ea pe listă, cu datorii de 2,5 milioane de lei, tot necontestate.
Într-o precizare trimisă redacţiei ECONOMICA.NET, reprezentanţii companiei spun că Alexandrion Grup România nu are nicio datorie. Iată, integral, precizarea trimisă de Alexandrion Grup România:
„(…) vă rugăm să luați act de faptul că suma de 2,5 milioane lei datorată de Alexandrion Grup Romania SRL („Societate”) la data de 30 iunie 2016, provine din obligațiile declarative la data de 25.06.2016, adică obligații fiscale cu o vechime de 5 zile. Precizăm că aceste obligații fiscale au fost achitate de către Societate (…).”
Auchan România, operatorul lanţului de hypermarketuri cu acelaşi nume, apare şi ea pe listă, cu datorii de 23,86 milioane de lei. Auchan mai apăruse pe lista datornicilor cu trei luni în urmă, compania anunţând atunci că datoria vine dintr-o amendă a Consiliul Concurenţei.
Într-o precizare trimisă redacţiei ECONOMICA.NET, reprezentanţii companiei spun că Auchan nu are nicio datorie. Iată, integral, precizarea trimisă de Auchan România:
„Auchan România SA nu înregistrează obligații restante la bugetul de stat. Suma de 23.869.142 ron reprezintă amenda aplicată de către Consiliul Concurenței în baza Deciziei nr.13 din data de 14.04.2015  societății real,- Hypermarket Romania SRL (societate preluată prin efectul fuziunii de către Auchan România SA).  Executarea acestei  sancțiuni este suspendată în baza unei scrisori de garanție bancară acceptată de către autoritățile fiscale în condițiile Codului de Procedură Fiscală. Amenda mai sus menționată este contestată de către subscrisa,  cauza aflându-se în prezent pe rolul instanței de judecată. Drept urmare, precizăm că nici la data de 31.03 2016 și nici în prezent, Auchan Romania SA nu înregistrează obligații restante la bugetul de stat”
Continental Automotive Systems SRL, parte a grupului german Continental, apare şi ea cu datorii de 1,14 milioane de lei, necontestate.
Firma care operează lanţul de farmacii Belladona apare pe listă cu datorii de aproape 292.000 de lei, iar un alt jucător de pe piaţa medicamentelor, Centrofarm, apare cu datorii de 203.000 lei. Sumele nu sunt contestate.
Mercedes Benz Leasing IFN apare şi ea pe listă, cu datorii de 485.000 de lei, necontestate.
Tot o surpriză poate fi considerată şi firma Softronic SRL, cunsocută publicului pentru construcţia trenului electric Hyperion. Ea apare pe listă cu o datorie de 1,64 milioane de lei.
Schweighofer Holzindustrie apare cu datorii de 435.000 de lei, necontestate.
Energy Holding, cel mai vechi trader privat de energie electrică din România, apare şi el pe listă, cu o datorie de 223.000 de lei.
Cei mai mari datornici la bugetul de stat sunt deja cunoscuţi din apariţiile anterioare de pe listă. Oilfield Exploration Business Solutions (fosta Rompetrol SA) este cel mai mare datornic la bugetul de stat, cu 919 miliiane de lei (fosta creanţă Libia). Urmează Complexul Energetic Hunedoara, cu 192 de milioane de lei şi Televiziunea Română, cu 177 de milioane.
Precizare de la ANAF:
Odată cu publicarea acestei liste au fost introduse următoarele completări: 
-nu se consideră că un debitor înregistrează obligaţii fiscale restante în situaţia în care suma datorată este mai mică sau egală cu cea care trebuie să îi fie rambursată/restituită. Contribuabilii aflaţi în această situaţie nu sunt publicaţi pe site; 
-a fost introdusă coloana de „Observaţii”, pentru a prezenta corect starea juridică a debitorilor – insolvenţă, faliment, insolvabil, după caz.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe