Un zâmbet frumos este cartea de vizită a oricărei persoane, indiferent de vârstă. Tocmai din acest motiv, trebuie să aveți grijă constant de dantură, însă cu atât mai mult dacă încep să apară probleme dentare specifice, precum diminuarea volumului osului maxilar (duce, în timp, la instabilitatea dinților și, în final, la pierderea acestora), îmbolnăvirea articulațiilor mandibulare ori alte afecțiuni ce determină căderea dinților. 

Medicina dentară a avansat atât de mult, încât în prezent, nu există nicio problemă de natură stomatologică ce nu poate fi rezolvată.

Ce este de fapt un implant dentar?

Un implant dentar este de fapt un șurub din titan, și mai nou din zirconiu, ce se introduce direct în os și care ține locul rădăcinii dintelui înlocuit. Implantul dentar se realizează atât pentru înlocuirea tuturor dinților, cât și doar pentru o măsea.

Beneficiile unui implant dentar

Implantul dentar are reale beneficii pentru pacient, nu doar din punct de vedere estetic, ci și din punct de vedere al sănătății, iar unele dintre cele mai importante sunt următoarele:

  1. Implanturile dentare se simt, arată și funcționează exact ca dinții naturali, indiferent de tipul de implant ales – veți putea consuma orice aliment, fără să simțiți durere sau disconfort, iar diferența dintre dinții reali și implanturi va fi imperceptibilă.
  2. Implanturile dentare sunt extrem de rezistente și pot dura toată viața – acest lucru depinde în primul rând de calitatea implantului și a actului operator, dar și de igiena personală corespunzătoare, precum și de controlul stomatologic regulat.
  3. Implanturile dentare protejează dantura – pierderea dinților nu este doar o problemă ce afectează aspectul estetic, ci, mai important, poate cauza afecțiuni precum degradarea treptată a sănătății osului și a gingiei, până la pierderea masei osoase. Implanturile dentare protejează întreaga dantură împotriva acestor probleme și nu permite deteriorarea osului și a gingiei.
  4. În cazul implantului dentar, dinții vecini nu sunt șlefuiți – acest lucru înseamnă că  intervenția este foarte puțin invazivă.
  5. Un alt beneficiu foarte important al implanturilor dentare, este faptul că acestea nu se cariază. O igienă corespunzătoare este necesară desigur, însă problema apariției cariilor se poate șterge de pe listă.
  6. Datorită tehnicilor și tehnologiilor utilizate, ultra-moderne,după cum am menționat anterior, se poate face un implant după adiție osoasă, ceea ce reprezintă un mare beneficiu pentru pacienți – procesul de adiție osoasă reprezintă reconstruirea osului pierdut, iar implantul dentar finisează intervenția și vă oferă o dantură nouă, de invidiat.
  7.  Un beneficiu major al implantului dentar îl reprezintă și faptul că intervenția se realizează într-o singură zi, chiar dacă este necesară implantarea tuturor dinților – veți beneficia de o dantură nouă cu o singură vizită la medicul dentist, iar după intervenție, vă puteți continua activitățile zilei, fără probleme.
  8. În ceea ce privește materialele din care sunt confecționate, implanturile dentare au un nivel ridicat de biocompatibilitate în raport cu țesuturile vecine. Astfel, este eliminat riscul de alergie sau de respingere a implanturilor.
  9. Nu va trebui să vă faceți probleme din cauza masticației – aceasta se va desfășura fără probleme, față de perioada în care dinții slăbiți din diverse motive nu vă mai puteau oferi o masticație corectă și eficientă.
  10.  Din punct de vedere medical, implantul dentar este cea mai avantajoasă modalitate de a înlocui dinții care lipsesc, pentru a preveni apariția altor complicații mai grave la nivelul dinților vecini.

Merită să optați pentru un implant dentar?

Decizia finală vă aparține – este bine să aveți în vedere faptul că un implant dentar nu este foarte ieftin, însă investiția merită cu adevărat nu doar pentru că vă redă un zâmbet frumos și sănătos, ci mai ales pentru că vă protejează împotriva multor altor afecțiuni dentare. 

Implanturile dentare reprezintă o investiție inteligentă și de foarte lungă durată, în sănătatea voastră.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe